≫ 

PARTIZAN PAO POSLE PRODUŽETKA: Ovakva drama dugo nije viđena u Pioniru!

Hečer imao tri bacanja za drugi produžetak, ali su Italijani uspeli da se odbrane

  • 57

Košarkaši Partizana nisu uspeli da upišu svoj četvrti trijumf u Ligi šampiona, pošto su u Pioniru poraženi od Sasarija rezultatom 87:88 (19:23, 27:15, 17:22, 16:19, 8:9).

Ovakva drama dugo nije viđena u Pioniru! Sasari je imao slobodno bacanje na 0.7 sekundi pre kraja, ali nisu uspeli da pogode. Potom su ubacili trojku na 20 sekundi pre kraja produžetka, da bi Vilijam Hečer dobio tri slobodna bacanja na četiri sekunde pre kraja.

Hečer je pogodio samo dva i to je bio kraj...Na kraju se ispostavilo da je Hečer tragičar crno-belih, iako je ubacio 23 poena na ovom meču.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sve je krenulo nizbrdfo za Partizan na minut i po do kraja. Vodio je domači tim 78:72, a Hečer imao šut za tri poena i pobedu. Lopta nije ušla u koš, a na drugoj strani su viđena tri glupa faula Partizanovih igrača.

Najpre nad Saketijem koji je upisao 2+1, onda nad Karterom pri šutu za tri poena. Ovaj je ubacio dva, Hečer samo jedno za Partizan, da bi Olaseni na 0.7 sekundi pre kraja izjednačio na 79:79. Pritom, Ratkovica ga je faulirao. Kad se očekivao kraj - Olaseni je promašio i odveo meč u dodatnih pet minuta.

Da je Partizan samo malo bolje šutirao penale (19/36) verovatno bi se crno-beli radovali. A bili su blizu pobede, jer su u dva navrata tokom 40 minuta imali po 12 poena viška.

Najefikasniji u timu Aleksandra Džikića bio je pomenuti Hečer sa 23 poena, Ratkovica je imao 13, Birčević 10, Veličković 9 i Marinković 8. Zatim slede Andrić i Luković sa po 6, Vrabac i Koprivica po 4, Karahodžić i Robinson po 2.

U redovima Sasarija Karter je imao 21, Stipčević 14, Olaseni 13 i Lejsi 12.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Partizan je nervozno ušao u meč i dozvolio je gostima da se odlepe već posle tri minuta (2:9). Karter se istakao sa pet poena, dok je Luković vezao četiri poena za 8:11 na ulasku u 5. minut.

Džikić je morao da traži tajm-aut na 4.48 do kraja prve četvrtine nakon što je Lejsi pogodio za dva (8:15). Pre toga su gosti promašili dva šuta za tri poena, ali je ofanzivni skok doneo Lejsiju priliku da sve to ispravi. Minut odmora je prijao crno-belima, pošto je Birčević pogodio trojku (11:15).

Lejsi je vratio tri poena nedugo zatim i Sasari je imao 20:11, jer je i Savanović pre toga poentirao. Srbin je dobio priliku da na 2.25 minuta pre kraja uveća prednost sa linije penala i uspeo je - 13:21. Doduše, polovično.

Pet vezanih poena Marinkovića vratili su crno-bele u igru na pola minuta pre kraja (19:22), ali je na kraju prva četvrtina završena rezultatom 23:19 za Sasari.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Karahodžić, Marinković i Ratkovica su na početku druge četvrtine doneli Partizanu prvo vođstvo na meču (25:24), što je nateralo trenera gostujućeg tima da zatraži tajm-aut. Njegovi izabranici su za minut i po druge deonice ubacili samo jedno slobodno bacanje.

Dodali su još dva već u narednom napadu, ali je Ratkovica zatim ubacio trojku sa devet metara za 30:26 u korist srpskog vicešampiona. Marinković je na polovini druge četvrtine upisao svoj 8. pone sa linije penala, da bi Hečer takođe pogodio oba slobodna bacanja za tada najveću prednost crno-belih - 36:30.

Igra Sasarija se u potpunosti raspala u sredinom druge deonice, jer je Partizan u 17. minutu imao 44:30. Dominirali su rezervisti crno-belih, pre svega Koprivica i Vrabac. Kao i Hečer koji je ubacio četiri poena u tom periodu.

Seriju crno-belih 12-0 prekinuo je Lideka sa linije penala, da bi u sledećem napadu upisao i svoj prvi promašaj (44:32). Loš napad Robinsona omogućio je Stipčeviću da pogodio trojku i smanjio rezultat na 44:35. Džikić je tražio tajm-aut, ali je Stipčević ubacio još jednu trojku. Ipak, poslednji poen u prvom poluvremenu ubacio je Andrić - 46:38.

Foto: Partizan Nis Foto: Partizan Nis

Crno-beli su furiozno ušli u treću deonicu, a posle 2+1 i trojke Hečera, kao i penala Robinsona, vodili su 53:41. Italijani su uzeli tajm-aut, Lideka pre toga napravio ličnu grešku, a Robinson uznudio dva faula Lejsija nad njim.

U 23. minutu je viđen jedan od najlepših poteza na meču - Luković je blokirao Savanovića, a u narednom napadu nehotice faulirao Lideku. Ovaj nije propustio da smnaji na 54:43 sa linije penala. Luković je napravio drugi vezani faul, ovoga puta pri skoku u napadu.

Na polovini treće deonice Stipčević je vezao svoj 5. poen (ukupno 11. na meču) i na semaformu je vrlo brzo stajalo 54:48. Srećom po crno-bele, Hrvat je u narednom napadu napravio treću ličnu i poslao Lukovića na liniju bacanja. Ovaj nije pogodio nijedno, a Stipčević je asistirao Lejsiju za trojku - 54:51.

Skoro identična situacija viđena je u narednom napadu. Stipčević pravi 4. faul i šalje Hečera na liniju bacanja, a partizanov Amerikanac je bio polovičan (55:51). Stefan Birčević i Vil Hečer su trojkama čuvali prednost Partizana u trećoj četvrtini (63:53), a Sasari je iz dva napada prepolovio prednost domaćeg tima (63:58). Na kraju i zakucavanje Olasenija za 63:60.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Olaseni je na početku poslednje deonice upisao nova dva poena za seriju 9:0, Sasari je imao napad za vođstvo, d abi Veličković presekao loptu i omogućio Ratkovici da zabeleži svoj 11. poen (65:62). Veličković je nedugo zatim položio za 67:62, ali i pogodio jedno bacanje za 68:64.

Igrao se 33. minut kada je Sasari izašao iz bonusa, a Ratkovica i Andrić nisu pogodili trojke. Ali jeste Veličković za dva poena i na semaforu je stajalo 70:64. Olaseni je smanjio na 70:66, a zatim je Pionir video neverovatnu dalekometnu trojku Hečera za vođstvo Partizana od 73:66. Bio je to 17. poen Hečera koji je većinu poena ubacio u drugom poluvremenu.

Međutim, gosti su vezali šest poena i smanjili rezultat na 75:72. Pritom su naterali Džikića da zatraži tajm-aut, a ovaj nije krio ljutnju koju je imao zbog lošeg zalaganja svojih pulena.

Minut odmora mu je doneo tri poena, jer je Hečer ubacio jedan i Veličković iz dodatnog skoka dva - 78:72. Zatim sjajna odbrana i defanzivni skok Veličkovića, da bi se navijači Partizana uhvatili za glavu. Saketi je u padu pogodio za dva, a pritom ga je Andrić faulirao - 78:75.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Birčević je učinio isto u narednom napadu za Sasari. Faulirao je Kartera za tri poena na isteku napada, a ovaj ubacio dva za 78:77. Lejsi je morao da faulira Hečera koji je takođe ubacio jedno - 79:77, a  Olaseni izjednačio na 79:79. Imao je igrač Sasarija i dodatno bacanje za pobedu, ali je promašio.

A tamo drama i izjednačenje na dva minuta pre kraja - 84:84. Hečer je u narednom napadu promašio za tri poena, kao i Stipčević s druge strane. Hečer je u poslednjem minutu pogodio jedno bacanje, a Karter trojku za 87:85 na 20 sekundi pre kraja.

Ipak, Hečer je imao tri bacanja za drugi produžetak, ali je pogodio samo dva - 87:88.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nole

    29. novembar 2016 | 21:51

    Dule tuzba sutra

  • Boki

    30. novembar 2016 | 00:09

    Glavu gore, nije sramota izgubiti u tako elitnom takmicenju od toliko jake ekipe na svom terenu. Ipak je izboren produzetak.

  • Danilo

    29. novembar 2016 | 22:52

    Svi bi oni kod duleta u 5 ujutro na trening slobodnih bacanja....realno kanta smo od ekipe i kraj...hecer,novica...ostalo kud koji mili moji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA