≫ 

Velika životna ispovest još većeg borca, Mesuta Ozila: Spavao sam na podu i lepio kopačke dok su drugi kupovali nove i prozivali me

Nemački fudbaler nije imao lako odrastanje. Savršena lekcija kako nije novac ključ uspeha

  • 18

Mesut Ozil je neverovatan borac na terenu, ali je borac mora da bude daleko pre briljatnih partija u ekipama u kojima je bio važan igrač.

Nemački fudbaler je u tužnoj ispovesti govorio o svom odrastanju, koje je bilo izuzetno teško - morao je da spava na podu, a dok su njegovi drugari kupovali nove kopačke kad bi im zatrebale, on je svoje morao da nosi godinama.

>>> SPEKTAKULARNA PONUDA JUNAJTEDA ZA OZILA: Arsenal ne može da mu priušti ovu platu!

Ozilova majka je bila čistačica, a otac rudar.

- U kući smo imali samo tri prostorije, dve sobe i jednu dnevnu sobu. Spavao sam u sobi sa bratom. Imali smo samo jedan krevet, pa sam zbog toga morao da spavam na dušeku  na podu. Moja sestra je sobu delila sa roditeljima. Novac je bio slab - rekao je Ozil.

- Imao sam jedne kopačke, koje sam koristio čak tri godine. Morao sam da ih krpim lepljivom trakom. Išao sam na utakmice i gledao druge kako imaju nove kopačke, bilo me je sramota - dodao je.

Foto: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images Foto: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

Deca su surova, a to je i on osetio kad god su ga vršnjaci prozivali.

- Zadirkivali su me, i to najviše igrači i roditelji protivničke ekipe. Međutim, ja sam im svoje dokazao. Možete da imate najbolje kopačke, ali to ne znači da ste najbolji na terenu. Bio sam najbolji igrač, to mi je davalo samopouzdanje - dodao je vezista Arsenala.

Možda nije bilo novca, ali jeste roditeljske ljubavi i podrške u njegovom životu.

- Nismo imali auto, pa tako nekad nisam išao na utakmice. Novca nismo imali mnogo, ali smo se međusobno voleli i poštovali. Imao sam porodicu koja me je podržavala, bio sam srećan - rekao je igrač koji je, između ostalog, postavio rekord Premijer lige u broju kreiranih šansi tokom sezone (137).

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA