≫ 

Burno u Istanbulu: Dikson "nabadao" glavom, Veseli isključen, Lamonika "blistao" - poraz Fenerbahčea! (VIDEO)

Italijanski sudija u centru pažnje uzbudljivog gradskog derbija

  • 0

Košarkaši Darušafake pobedili su kao gosti Fenerbahče rezultatom 71:64 u "vrućem" gradskom okršaju koji su obeležile sporne odluke kontrovernzog arbitra Luiđija Lamonike, isključenje igrača oba tima i sjajne partije Kliburna i Vilbekina.

Strasti su proključale pri rezultatu 30:28, na 4:02 do kraja druge četvrtine, kada su se sukobila dvojica Amerikanaca, plej Fenera Bobi Dikson i deset godina mlađi Skoti Vilbekin.

Omaleni organizator igre domaćeg tima je tada glavom udario u lice sunarodnika i bilo je jasno šta ga čeka - isključenje. Međutim, dogodilo se to da je Dikson ostao u igri, jer Lamonika i njegovi pomoćnici ni posle pregledanog snimka nisu mislili da bi trebalo da ga isključe?!

U svlačionicu su poslali samo Francuza Adriena Moermana, zasluženo, jer je ovaj uleteo da smiruje strasti, ali je to uradio tako što je utrčao s klupe što automatski znači isključenje. Lamonika je podelio još par tehničkih igračima, i meč je nastavljen.

Među njima je bio i Veseli, koji je u trećoj deonici dobio drugu tehničku zbog simuliranja, pa je i on meč završio mnogo pre kraja. Bez Čeha, i od ranije odsutnog Bogdanovića, tim Željka Obradovića nije našao način da preokrene stalno vođstvo Darušafake koja je zahvaljujuči tandemu Vilbekin-Kliburn sačuvala prednost.

Vilbekin je utakmicu završio sa 22 poena (trojke 5/8), a Kliburn je ubacio 20. Vonamejker je dodao 12.

Najbolji kod Fenera bili su Slukas sa 16 i Judo sa 15 poena. Nikola Kalinić je ubacio samo dva poena za 23 minuta.

Parovi 13. kola

Utorak

Uniks - Galatasaraj 73:60

Anadolu Efes - Žalgiris 71:84

Olimpijakos - Crvena zvezda 73:65

Real Madrid - Bamberg 95:72

Sreda

Fenerbahče - Darušafaka 64:71

Armani - Panatinaikos 72:86

Makabi - CSKA 76:80

Baskonija - Barselona 65:62

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA