≫ 

Ovako će izgledati život Partizana bez Evrope: Najbolji idu, a pitanje je ko će želeti da dođe?

U slučaju najgoreg scenarija logično je da bi klub napustili oni na kojima najviše može da se zaradi u tom trenutku jer bi im dodatno tavorenje u Superligi, a bez dokazivanja u Evropi, verovatno oborilo cenu

  • 36

Suspenzija Partizana iz Evrope, potvrđena na zvaničnom sajtu UEFA, ali koju uporno negiraju u Humskoj, (tvrde da nije definitivna) preti da potpuno razbije trenutnu poslovno-sportsku koncepciju kluba.

Ako kazna bude potvrđena, to bi samo značilo i veliki zaokret u planovima za narednih godinu dana koje će klub provesti bez šanse da se nadmeće u Evropi.

>>>  ILIEV PORUČIO: Partizan će sigurno igrati Evropu, videćemo na kraju ko je bio u pravu...

>>> ODBILI PONUDU: Partizan ne pušta sjajnog prvotimca u Tursku!

A Evropa je novac. Evropa je žila kucavica naših najvećih klubova. Evropa je izlog za mlade igrače. Za klubove kao što je Partizan, kao što je Zvezda i sve one "male" od kojih je otrgnut najveći deo UEFA finansijskog kolača.

Fudbalski klub Partizan je oduvek bio magnet za armiju igrača bez obzira na to kakve prilike bile. I kada to kažemo ne mislimo samo na domaće fudbalere. U Humsku su umeli da pohrle i oni van granica naše zemlje znajući šta ih čeka po dolasku među crno-bele: idealna sredina za afirmaciju, dobro organizovan klub (dobro, bio je to nekad), verna, strastvena publika i, ono što je uvek bio jak adut Partizana da privuče igrače - sigurno učešće u Evropi.

Takvu "ponudu" crno-beli u aktuelnom prelaznom roku ili tamo na leto vrlo verovatno neće moći da izlože nekom od potencijalnih pojačanja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iako su u Humskoj ubeđeni da takav scenario neće doživeti, mnogo toga ne ide u prilog stavu Partizanovih rukovodilaca da će igrati Evropu sledeće sezone.

>>> Partizan gubi ozbiljan novac neigranjem u Evropi: Posledice po crno-bele mogu biti katastrofalne!

Sa etiketom "neevropski" ili "onaj koji ne ispunjava svoje obaveze" Partizan bi mogao da zazvuči kao neatraktivna destinacija igračima za koje se zainteresuje i poželi da ih dovede.

Neizbežno je ovde napraviti paralelu sa Zvezdinom situacijom iz 2014. godine, kada su crveno-beli suspendovani na jednu sezonu iz Evrope.

Podsetimo, šampionski sastav crveno-belih je posle kazne doživeo pravu oseku igrača, pa su tako i pre početka sezone klub napustili nosioci igre i najzaslužniji za titulu: Nejc Pečnik, Dragan Mrđa, Miloš Ninković, Dejan Kelhar, Abiola Dauda, a ubrzo je njihovim putem krenuo i Nenad Milijaš (posle trećeg kola).

>>> Iz Partizana tvrde da su se žalili na odluku UEFA, dok ovaj dokument dokazuje da ih nema na spisku

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Takav scenario bi vrlo lako mogao da doživi i Partizan, naravno, pod uslovom da kazna UEFA bude potvrđena, mada ona to jeste objavom na zvaničnom sajtu UEFA.

U slučaju najgoreg scenarija logično je da bi klub napustili oni na kojima najviše može da se zaradi u tom trenutku jer bi im dodatno tavorenje u Superligi, a bez dokazivanja u Evropi, verovatno oborilo cenu.

U toj grupi su Leonardo, Everton, Đurđević... Partizan bi njihovom prodajom solidna sredstva koja bi pokrila određene "rupe" i bila investirana u jeftinija pojačanja. Još jedan veliki problem po Partizan u čitavoj situaciji je reakcija navijača koja je već sada, najblaže rečeno, negativna prema svemu što se u psoeldnje vreme dešava u klubu. Novo "brljanje" uprave može proizvesti samo još veću oseku sa ionako sablasno praznih tribina. I o tome će čelnici Partizana ozbiljno morati da porazmisle.

Tako bi, u najkraćim crtama, izgledala projekcija "život Partizana bez Evrope" koji, opet, ne mora obavezno da znači i da slede godine teške dubioze na svim poljima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D

    13. januar 2017 | 15:51

    Pa i ne menja se nesto mnogo... Navikli smo.

  • nscz

    13. januar 2017 | 15:40

    Nas su vase Demokrate dovele u tu poziciju. Sad malo da vidite kako je. Zaigrala mecka i pred vasim vratima

  • Excalibur

    13. januar 2017 | 17:37

    A ko garantuje Partizanu,a i Zvezdi a će uvek biti među prva četiri tima Loše jeste, ali nije "smak sveta"- sve prodati - vratiti dugove ......a kao prvo rukovodstvo kolektivno da podnese ostavku - jer su nesposobni, i muckom su došli na vlast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA