Koliko je Vidić bio moćan najbolje govore reči nemačkog reprezentativca: Uništavao me 90 minuta, nikada to neću zaboraviti!

Mario Gomez u hvalospevima pričao o legendarnom srpskom fudbaleru

  • 14

Nemanja Vidić je bio jedan od najboljih odbrambenih igrača sveta u vreme dok je igrao, a nema sumnje da je ušao i u konkurenciju najboljih svih vremena na toj poziciji. Bio je noćna mora za protivnike, a upravo to je potvrdio i nemački reprezentativac Mario Gomez, koji je dao intervju za The players tribune.

>>> Kad Stena pokaže emocije: Vidiću su Delije nabacile osmeh, a onda je pesnicom pokazao šta misli o igri Zvezde! (VIDEO)

Nemački napadač je s Vidićem vodio borbe i u klupskom i u reprezentativnom fudbalu sa nekadašnjim kapitenom Srbije i Mančester junajteda.

- Nekada naspram sebe imate golmane kao što je Iker Kasiljas, kog smo zvali 'ubica penala', a nekada je tu protivnički štoper koji bi vas jednostavno 'uništavao' tokom 90 minuta. Jedan takav igrač zauvek će mi biti u sećanju - Nemanja Vidić - rekao je Gomez, a onda detaljno opisao kako izgleda kada Nemanja Vidić uzme da čuva nekog napadača.

- Mislim da nikada neću zaboraviti igranje protiv njega kada je bio na svom vrhuncu u Mančester junajtedu ili utakmice između Nemačke i Srbije. Tokom svih 90 minuta me je bukvalno uništavao. I dan danas nije mi jasno kako igrač od metar 90 i skoro 90 kilograma može tako dobro da se kreće? Kuda god bih ja krenuo na terenu, on je već bio tamo, čekao me spreman.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ako se okrenem desno, on je tamo, ako se okrenem levo, opet je tu, spreman da mi preseče put. Čak i kada bih uspeo da izvedem dribling, sekund kasnije on bi mi blokirao šut - prisetio se Mario Gomez i objasnio kako se borio sa frustracijama

Objasnio je Gomez i kako se nosio sa frustracijama koje mu je na terenu stvarao Vidić.

- Kao napadaču, vaš posao je da - zaboravljate. Kada vas čuva neko poput Vidića, možete biti u agoniji 89 minuta, ali tada je bitno da zaboravite sve što se dešavalo na terenu u tom periodu i maksimalno se koncentrišete, jer u poslednjem, 90. minutu, moguće je da konačno dobijete svoju šansu. Bio sam prilično dobar u tome - zaključio je nemački napadač, koji trenutno igra za Volfsburg.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⭐⭐⭐

    18. januar 2017 | 15:24

    Za mene je Vidić najbolji štoper ikada!! I ne preterujem..To govori njegov stil igre...Njegova snaga,autoritet...To potvrđuje i ova priča i Drogbina i još od mnogih...Ali baš tako je i igrao..bio je noćna mora napadačima još od početka karijere.Tada sam ga i zavoleo kada je kao klinac uništio u tom momentu najveću evroosku gol mašinu Olivera Birofa.A ubrzo je uzeo skalp i ostalim tada nezaustavljivim golgeterima...Nakon toga sam znao da će imati moćnu karijeru.Nije slučajno bio kapiten Gigsu i Skolsku a znamo šta su oni značili Britancima.

  • Objektivno

    18. januar 2017 | 16:49

    Za Srbiju je igrao kao penzioner sa dve leve moge. Puste pare proklete.

  • Tišljer036

    18. januar 2017 | 20:02

    Ser Aleks voleo ga i poštovao i verovao kao niko i bio kapiten najvećeg engleskog kluba i tačka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA