≫ 

PET razloga zbog kojih je Zvezda srušila Makabi! (VIDEO)

Crveno-beli su ponovo poslali jaku poruku moćnim evropskim klubovima koji imaju neverovatne budžete za timove

  • 15

Košarkaši Crvene zvezde izrasli su u ozbiljan tim u Evroligi. Posle rušenja Makabija, CSKA, Reala, Fenerbahčea na svom terenu, crveno -beli su ostvarili još jednu pobedu na strani, svoju četvrtu.

Pobedili su Makabi u Tel Avivu i to prvi put od kada igraju Evroligu i pokazali da zaista sa razlogom treba da ih se plaše ostali timovi. Ovo je peta vezana pobeda u najjačem takmičenju.

Mnogi se pitaju kako to funkcioniše Zvezda i kako je uspela da pobedi taj Makabi koji je 10 puta plaćeniji tim.

Ako bi se analizirala ova utakmica evo nekih razloga zbog koji su trijumfovali.

1. Nisu upali u euforiju favorita

Zvezda je vezala pet pobeda nad najvećim timovima i već je mnogi svrstavaju u favorite za odlazak u Plej of (osam najboljih) a naročito se to često piše kod nas. To može da stvori pritisak kod igrača, ali na to nisu naseli crveno-beli. Idu iz utakmice u utakmicu i igraju svaku kao da je jedna jedina, kao da nema ništa pre ni posle.

2. Timska igra kakvu nema niko u Evropi.

Realno košarku ne igra 12 najboljih igrača koje kupite na tržištu, već 12 igrača koji najbolje mogu da funkcionišu zajedno. To se zove TIM, a ova reč na engleskom mnogo bolje oslikava zajedništvo igrača. To je anagram T.E.A.M koji zapravo značiu Together -Everyone- Achiving- More ili u prevodu Zajedno svako postiže više. To je ta tajna. Kada vidite koliko je važan igrač Branko Lazić i koliko Zvezdine pobede znače njegovoj karijeri kao pojedincu, ali i ostalim igračima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

3. Stefan Jović

Plejmejker Crvene zvezde je na ovom meču pokazao zašto je reprezentativac Srbije. Odigrao je najbolje kad je bilo najpotrebnije, pogađao trojke, razigravao saigrače, posebno Tompsona i Kuzmića na kraju. Njegova dobra igra u završnici, ali i tokom meča je bila jedna od ključeva trijumfa.

4  Odbrana

Zvezda nije primila koš poslednja četiri minuta i to je dovoljno da se kaže o ovom segmentu igre koji stalno ističu svi Zvezda je najbolja u timskoj odbrani.

5. Nikad se ne predaju.

Dva puta je Makabi imao po 9 poena prednosti tokom meča i dva puta je Zvezda stizala i to bez panike mirnom igrom u napadu i jakom odbranom. Nije bilo panike, nije bilo grešaka, jednostavno kao da su godinama igrali neizvesne završnice.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA