Troicki žali za šansama protiv Vavrinke: Razbio me paralelama i preuzeo inicijativu

- Krivo mi je što nisam ušao u peti set, ali odigrao sam dosta tenisa u poslednje vreme - poručio je srpski teniser iz Melburna

  • 5
Viktor Troicki Foto: Tanjug/AP

Viktor Troicki je dao sve od sebe, ali nije uspeo da u osmom međusobnom meču sa Stanom Vavrinkom konačno porazi Švajcarca.

Četvrti igrač sveta je bio bolji u meču trećeg kola Australijan opena rezultatom 3:6, 6:2, 6:2, 7:6 (9:7).

Specijalno za Telegraf iz Melburna, Vuk Brajović

- Da sam nastavio istim tempom u kom sam bio u prvom i početkom drugog seta, mislim da bih možda imao veće šanse... ali opet, on je uspeo da se vrati u tim nekim bitnim momentima. Imao sam na 6:3, 1:0, 15:40 dve brejk lopte, onda sledeći gem na njegov servis, 2:1, 15:30, smeč kojim je trebalo da završim, a on uspeo da vrati. Tu je nekako on prelomio na incijativu, i krenuo da pogađa, opet me razbio paralelama - rekao nam je iskreni Viktor posle meča.

I on je, kao i Vavrinka, istakao da su bili nezgodni uslovi za igru.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Koliko god delovalo da je teren onako ušuškan i zatvoren, prilično je duvao vetar. S jedne strane je bilo teško kontrolisati loptu, sa druge strane je bilo jako teško napasti, i teže je bilo igrati sa te druge strane - dodao je Troicki.

Borbenost je ono što će srpski teniser izvući iz ovog poraza, a svoje vreme u Melburnu je maksimalno iskoristio.

- Jednostavno, imao sam šanse da nastavim u istom ritmu da sam u drugom setu poveo, možda bi bilo drugačije. Ali on je stekao samopouzdanje i dobio drugi i treći set prilično lako. U četvrtom sam se borio; šteta, imao sam šansu da izjednačim. Odigrao sam ja dobro, on je izvukao pasing šot na set loptu, imao je šansu dva puta da servira za meč koji je mogao da dobije ranije. Borio sam se do kraja, to mi je nešto pozitivno. Borio sam se sa četvrtim igračem na svetu, krivo mi je što nisam ušao u peti set, ali odigrao sam dosta tenisa u poslednje vreme - 14 setova u tri meča u singlu i dublu juče isto tri, tako da naigrao sam se - rekao je Viktor i na kraju otkrio:

- Iskreno, imao sam malo problema i sa ramenom, i to me mučilo dosta na servisu, usporilo me, osetio sam pogotovo u trećem setu. Nisam servirao slobodno.

Baner AO, Australijan open 2017

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA