Savršeno objašnjenje Simonovića zašto Zvezda ruši sve pred sobom: Kada protivnici dođu, vidi im se respekt u očima! (VIDEO)

- Ja samo molim Boga da ostanemo zdravi, verujte mi - poručio je košarkaš crveno-belih

  • 4
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Marko Simonović je u trijumfu nad Panatinaikosom bio najefikasniji sa 13 poena, i pokazao da je definitivno najkonstantniji igrač Crvene zvezde tokom rekordne serije od sedam pobeda.

>>> ZVEZDA OBORILA JOŠ JEDNOG VELIKANA NA KOLENA: Simonović slomio PAO u završnici!

Gde je granica, ni oni sami ne znaju. Bitno je da ne odstupaju od svog recepta, koji ovaj put nije samo fraza - "iz utakmice u utakmicu". Da je teško i naporno, ne poriče sjajni šuter.

- Mnogo, rekao bih mnogo. Imali smo dve jake utakmice u dva dana, naporan je bio put... stvarno je pakao. Ja samo molim Boga da ostanemo zdravi, verujte mi - rekao je iskreno Simonović, osvrnuvši se potom na pobedu sa Panatinaikosom.

- Znali smo da će biti teška utakmica, i oni su imali više vremena da se pripreme, ali mi smo ušli maksimalno jako, pokazali sjajan ratnički karakter, da smo tim i da radimo kao jedan. To je najveća snaga ove ekipe - rekao je Simonović, otkrivši još jedan bitan momenat za nastupe svog tima.

- Kad dođu ekipe, vidi im se respekt u očima. To je nešto što nas baš, baš čini srećnim i daje dodatno samopouzdanje.

Upitali smo potom Simonovića koji bi format takmičenja izabrao između starog i novog.

- Za igrače je novi možda teži, ali je zanimljiviji. Igrate sa 15 najboljih ekipa, sa svima igrate po dve utakmice, i tu bude dosta više dobrih, lepih utakmica... neke ekipe pre nismo ni sretali za celu sezonu, recimo, protiv Baskonije prošle godine nismo nijednu odigrali. Oni su otišli na fajnal-for, a mi smo ih jednu dobili ove godine. Mnogo je lepše i mnogo napornije. Sigurno da manje treniramo nego ranijih godina, ali stručni štabovi svih ekipa znaju to da doziraju, vrhunski rade svoj posao.

Koja je tajna ovakvog uspeha?

 

- Mislim da smo najmlađa ekipa, ali stvarno, željni smo dokazivanja. Ja sam kao najstariji, a bio bih među najmlađima u nekim ekipama kao što je Panatinaikos - rekao je Simonović, rekavši da je znao da će atmosfera protiv grčke ekipe biti odlična.

Pogledajte Simonovićevo obraćanje novinarima posle utakmice:

(B.M./J.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездa €^®®¥¥£©

    27. januar 2017 | 00:24

    Тајна успеха је што је ова Звезда као воћка чудновата. Не сломише је најскупљи тимови, а зубе на њој поломише. Ал зато деру комшилук пропали, ломе их као гранчицу, и то неки непознати.

  • milislav

    27. januar 2017 | 01:11

    Zvezda dominira, grobarčićima je jako krivo. Suzica, tugica.

  • Ja

    27. januar 2017 | 12:28

    Momci svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA