REAL ''ZAVUKAO'' BARSI: Sve je bilo spremno za osvetu decenije, ali je Kraljevski klub surovo odgovorio!

Na Kamp Nou su već pripremali transfer kakav nije viđen 20 godina, ali od toga definitivno nema ništa

  • 0

Barselona se nameračila da u narednom prelaznom roku u svoje redove napravi jedan od najsenzacionalnijih transfera u poslednjih 20 godina, a to je dovođenje fudbalera Real Madrida direktno sa Bernabeua na Kamp Nou.

Takva situacija nije viđena još od 1996. godine, kada je aktuelni trener Barse Luis Enrike došao u redove Katalonaca direktno iz Kraljevskog kluba. Ovoga puta je na meti Barse Fransisko Isko, koji je nezadovoljan statusom u Realu.

>>> Zvezda Reala želi u Barselonu: Na pomolu transfer kakav nije viđen više od 20 godina!

Španac je stigao u Real na leto 2013. godine iz Malage za 30 miliona evra. Doveden je kao buduća nada i nova zvezda španskog fudbala, ali nije prikazao svoj raskošan talenat u punom sjaju.

Foto: Guliver/David Ramos/Getty Images Foto: Guliver/David Ramos/Getty Images

Ugovor mu ističe na leto 2018. godine, pa je Barsa vrebala priliku da ga dovede i iskoristi njegovo nezadovoljstvo. Ipak, Real je unapred spremio zaštitni mehanizam.

Pošto je bilo poznato pre dolaska u Real da je isko u mladosti bio simpatizer Barse, na Bernabeu su u ugovoru stavili i klauzulu da on ne može direktno iz Reala da pređe u Barselonu.

Kao da su namirisali šta bi moglo da se dogodi četiri godine kasnije. Tako će Isko, ukoliko bude želeo da pređe u Barsu, to morati ''zaobilaznim putem'', odnosno da prvo pređe u neki drugi klub, pa bi tek iz njega mogao na Kamp Nou.

Barsa će tako morati da sačeka na osvetu Realu za pojedine transfere u prošlosti, od kojih je prelazak Figa direktno iz Barse u Real najpoznatiji.

baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA