≫ 

Ispovest Darka Miličića: Evo zašto nisam potpisao za Zvezdu, iako sam bio blizu!

Nekada jedan od najvećih talenata i NBA lige bio pred povratkom u srpsku košarku, ali na kraju ipak prelomio da ne potpisuju

  • 24

Sada već bivši srpski košarkaš Darko Miličić oduvek je bio ''vlažni san'' navijača Crvene zvezde. Do toga nikada nije došlo, iako je postojala obostrana želja, što je sam Miličić priznao u opširnom intervjuu za B92.

Nekada 2. pik na NBA draftu je istakao da su u klubu mislili da je on blizu Malog Kalemegdana, ali on nije delio njihovo mišljenje. Kako ističe, nije želeo da ''us**e motku'' u klubu koji voli, niti da stvara neku tenziju, jer zna da je u glavi bio katastrofa u to vreme i da su postojale šanse da do toga i dođe.

>>> Savršen savet Miličića Jokiću: Pametan si dečko, nemoj da se zaje**š kao ja!

- Želja je sigurno postojala da zaigram u Zvezdi, ali samo ja znam koliko sam bio daleko od toga. Oni su mislili da sam blizu, ali to je bilo jako daleko. S obzirom kako sam završio karijeru u NBA, samo sam ja znao kakav sam u glavi. A u glavi sam bio katastrofa.

- Ja znam šta bih mogao da uradim da sam hteo da igram, ali sam isto tako znao kroz šta sam prošao u karijeri i kakve mogućnosti imam da use..m motku. Pogotovo kada je u pitanju klub koji volim i za koji navijam. Da tamo stvaram neke neprijatelje i neprijatne situacije nisam želeo, a nije mi palo na pamet da igram za bilo koga drugog.

Foto: Tanjug/AP/Legenda Krajine Darko Miličić u provodu pod šatrom na svirci Žareta i Gocija; Foto: Tanjug/AP/Legenda Krajine

- Jedina opcija je bila Zvezda, međutim kada sam stvarno seo, pogledo sebe u ogledalo i zapiteo se da li sam spreman da igram za klub koji volim. Potucao sam se po Americi, igrao za raznorazne klubove, navikneš nažalost vremenom da gubiš, gde je to normalno i da te posle svi tapšu po ramenu i kaži sve je ok ide sledeća utakmica. To ovde nije opcija. Bojao sam se kako bih sve to prihvatio.

- Ja znam šta bih ja igrački mogao da odradim, ali opet, nisam želeo da stvaram neku tenziju. Ovde živim, ovde želim da živim do kraja svog života i taj klub volim. Družim se sa dosta ljudi koji navijaju za Zvezdu i neki me nekada pitaju, ali to kada malo popiju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kada je upitan kako bi se osećao da zaigra u Areni pred 20.000 Delija, Miličić je odgovorio u svom stilu.

- Ja bih to najviše voleo. Pogledao sam par utakmica Zvezde, mogu samo da zamislim na šta bi to ličilo. Skinuo bih se i otrčao bih na tribine da popijem pivo. Mogu da zamislim kako bi to mene povuklo. Mene sitnica povuče, a ne to. Bilo bi u glavi totalno stanje ludila - istakao je Miličić.

>>> Emotivni Darko Miličić: Ne volim pesimizam kod Srba i kad čujem ''otišlo Kosovo''. Nije, biće naše!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deks

    27. februar 2017 | 15:17

    Hval na iskrenosti kralju

  • Delije Čikago

    27. februar 2017 | 17:01

    Ostaću legenda u našim srcima.

  • Dodson

    27. februar 2017 | 20:29

    Lud u mozak, malo je maka ali pozitivno. A da je htio mogao je puno vise sa 20 god je imao sve i talent i NBA i luda reprezentacija. Ali?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA