Duda bez Veličkovića i Perovića, Štimac menja Krstića

Sa prvobitnog spiska selektora Ivkovića zbog povrede otpao Stefan Marković, dok su precrtani Andreja Milutinović i Mladen Jeremić

  • 0

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković saopštio je danas skraćeni spisak igrača za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine na kojem zbog povreda nema Novice Veličkovića, Koste Perovića i Stefana Markovića.

Sa prvobitnog spiska otpali su još Andreja Milutinović i Mladen Jeremić, a među 21 igračem na koje računa Ivković našli su se i naknadno pozvani Vladimir Micov, kao i Vladimir Štimac, kome je uručen poziv jer se još ne zna da li će povređeni kapiten Nenad Krstić moći da igra u kvalifikacijama.

- Štimac je pozvan jer ima ogromnu energiju i sjajan skok u napadu. Odmah i bezuslovno je pristao da se priključi ekipi - rekao je Ivković i dodao:

- Nikada u karijeri nisam imao ovako delikatnu situaciju zbog mnogo povreda. Posle dužih i detaljnih lekarskih analiza dobili smo informacije da Veličković, Perović i Marković neće biti spremni da odgovore našim zahtevima. Nisam očekivao ovakav razvoj situacije kada sam pravio prvi spisak, niti sam mislio da su povrede tako ozbiljne.

Na spisku se nalaze: Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Vladimir Micov, Danilo Anđušić, Nemanja Jaramaz, Nemanja Nedović, Ivan Paunić, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Duško Savanović, Zoran Erceg, Milan Mačvan, Dragan Labović, Nenad Krstić, Milovan Raković, Miroslav Raduljica, Dejan Musli, Mile Ilić i Vladimir Štimac.

Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi A zajedno sa selekcijama Estonije, Slovačke, Crne Gore, Izraela i Islanda, a prvi meč odigraće 14. avgusta na Islandu. Plasman na EP obezbediće dve prvoplasirane selekcije iz svake od šest grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA