≫ 

Održan žreb za prestižno takmičenje u kom učestvuje i Zvezda! (VIDEO)

Ove godine, čak 64 zemalja učestvuje u projektu "Fudbal za prijateljstvo"

  • 0

Misija razvoja dečijeg fudbala jedan od najvećih zadataka u svetu.

Zato je projekat "Fudbal za prijateljstvo" postao toliko važan, da je "dogurao" do pete godine.

Sada će po prvi put učestvovati čak 64 zemlje Evrope, Azije, Afrike, Severne i Južne Amerike. Projekat je organizovan od strane kompanije "Gazprom", zvaničnog partnera UEFA Lige šampiona i FIFA i Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine.

Zvanični partner projekta je Crvena zvezda.

Cilj je razvoj dečijeg fudbala, popularizacija omladinskog sporta i zdravog načina života, uz promovisanje tolerancije i prijateljstva među decom iz različitih zemalja. Posebno važna činjenica je da će se naredne 2018. godine u Rusiji održati FIFA Svetsko prvenstvo u fudbalu, i da ovaj projekat takođe predstavlja svojevrsnu najavu ove izuzetne globalne sportske manifestacije.

U okviru žreba za izbor timova-učesnika projekta, mladi fudbaleri iz 64 zemlje (devojčice i dečaci uzrasta od 12 godina, kao i deca sa ograničenim sposobnostima) biće žrebani za uvrštenje u 8 međunarodnih mešovitih „Reprezentacija prijateljstva“, koje će učestvovati na Međunarodnom turniru "Fudbal za prijateljstvo" 2017. u Sankt Peterburgu od 1. jula.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA