7

Nisu skandirali "Za dom spremni" jer su Hrvati izgleda smislili neverovatan način da ne vređaju Srbe!

Akciju su sproveli takozvani "agenti", i mada na prvi pogled deluje čak malo i banalno, izgleda da daje rezultate

Soccer Euro 2016 Turkey Croatia
Foto: Tanjug/Ap

Trebalo je da prođu pune dve godine da fudbalska reprezentacija Hrvatske igrala na domaćem terenu pred navijačima. Brojne sankcije zbog ustaških pokliča, pa i nacističkih simbola na Poljudu, upadi huligana i prekidi utakmica zbog pirotehnike, dovele su do toga da su igrači Antea Čačića maltene i zaboravili kako je igrati pred sopstvenom publikom.

Zato su u Hrvatskoj odlučili da osmisle sistem protiv skandiranja prema kojima i UEFA i FIFA imaju nultu toleranciju.

Na kvalifikacionoj utakmici sa Ukrajinom (1:0) odigranoj prošle nedelje, na stadionu su postavljeni takozvani agenti, koji su sprečavali uzvike poput “Za dom spremni”.

Organizacija utakmice bila je na najvećem mogućem nivou, i mediji izveštavaju da postoji razlog za ponos.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Imali smo ubačene posmatrače na druge tribine. Kad je neko pokušao da skandira “Za dom spremni”, bilo je odmah “Stani!”, “Zaveži!” – rekao je predsednik Hrvatskog helsinškog odbora, Ivan Zvonimir Čičak, gostujući u Novom danu televizije N1.

– Po našim informacijama bilo je ubačeno jako puno agenata. Bilo je jako puno branitelja, bilo je onih “Uvijek vjernih”, koji su bili raspoređeni da to naprosto spreče. Bilo je i raspoloženje euforično na stadionu – rekao je Čičak, koji insistira da treba više da se radi na podizanju svesti da je stvaranje nereda na stadionima loše.

– Svi su to osudili. Ljudi vide u čemu je problem, s tim su saglasni. Ja smatram da treba više raditi. Ne može na jednoj utakmici od 90 minuta 30 minuta biti skandiranje zla, to ne može biti i bolesna je nacija koja to radi – zaključio je Čičak.

Na tribinama “Maksimira”, tvrdi se, nije bilo incidenata i mržnje, ali jeste van njega – i to prema Srbiji i Rusiji. Pogledajte o čemu se tu radilo klikom >>> OVDE.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Fudbalska reprezentacija Hrvatske, hrvatski navijači, Navijači Hrvatske, Za dom spremni
Popularni komentari
 • Т
  Тутор

  Па стоку мора неко да чува, иначе направи штету.

 • V
  Vaše ime

  Bravo za ovo ako je tacno.

 • П
  Перагеније

  Хехе, раније су се плашили комесара, а сада фратара – иста ствар. Они ће ДЕМОКРАТИЈУ угледати тек кад као народ нестану.

foto dana

video dana