Del Boske: Osvojiti tri titule uzastopno – bilo je praktično nemoguće

Selektor Španije i konačno zapušio usta svim kritičarima koji su mu spočitavali igru sa "lažnom devetkom"

  • 0

Selektor španske reprezentacije Visente del Boske ušao je u istoriju fudbala, a kad se budu slegli utisci sa Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, ostaje da se vidi hoće li ostati na čelu „crvene furije“. S obzirom na prve izjave posle finala s Italijom sva je prilika da hoće.

– Uzeti tri velike titule uzastopno praktično je nemoguće. Zato imam razlog više da čestitam svojim igračima. Iskreno govoreći, nisam želeo da budem trener koji će toliko da pobeđuje već sam uvek stremio ka nečemu naučim fudbalere. Zato hoću i dalje da nastavim da radim sa njima. Znamo da smo i ovom pobedom doneli mnogo radosti naciji. A što se tiče igre bez klasičnog centarfora, što nam spočitavaju sve vreme, i u finalu smo uradili ono što smo smatrali da će biti najdelotvornije – rekao je Del Boske, koji je u istoriju ušao i kao jedini trener koji je imao više od deset pobeda u isto toliko prvih mečeva kao selektor.

Taj niz je došao do 13, a prekinule su ga SAD sa 2:0 u polufinalu Kupa konfederacija u Južnoj Africi 2009, godinu uoči prvog mundijala na Crnom kontinentu.

- Kako smo pobedili 4:0. Hteli smo da damo bar jedan gol i pobedimo tako, ali se u fudbalu dešavaju i ubedljive pobede. Španija ranije nije imala toliko kvalitetnih igrača u timu. To je glavna razlika u odnosu na prošlost naše reprezentacije - dodao je Del Boske.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA