Jokanović otkrio koji trener mu najviše pomaže: U poslednjih 20 godina bio sam više kod njega kući, nego kod roditelja!

Srbin dao opširan intervju engleskom Gardijanu

  • 7

Slaviša Jokanović je, bez sumnje, najbolji srpski trener današnjice, a Englezi su nedavno poželeli da ga mnogo bolje upoznaju.

Pogotovo što ove sezone radi sjajan posao u Fulamu, a sa Votfordom je ranije izborio plasman iz Čempionšipa u Premijer ligu.

Otuda i ne čudi što je Gradijan uradio opširan intervju sa Jokanovićem. Ono što je nama najviše ''zapalo za oči'' jeste ime čoveka koji je popularnom Jokanu bio i te kako važan u dosadašnjoj karijeri.

- Radomir Antić je mnogo važan za mene. Mnogo stvari sam naučio uz njega. U poslednjih 20 godina više puta sam bio kod njega kući, nego kod roditelja - rekao je Jokanović.

Objasnio je Jokanović i trenutak kada je iz Španije kao igrač došao u Englesku.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

- Kad sam iz jugoslovenskog fudbala dolazio u španski nisam osećao toliku promenu. Sličan stil - pasovi su bili bitniji od šutiranja. U Engleskoj je šutiranje bitnije od dodavanja. I kad sam Španiju zamenio Engleskom pod kožom sam osećao koliko je to drugačiji stil fudbala. Kad nisam imao rešenje, vraćao bih loptu nazad. Rej Vilkins mi je govorio: Nemoj toliko da držiš loptu, guraj je napred, nemoj da komplikuješ.

Priznao je da uživa u Fulamu.

- Verujem da sam hrabar čovek, dobar posmatrač. Živim život na različitim mestima sa ljudima iz različitih kultura i svaki put kad dođem negde moram da promenim neke stvari, ali u isto vreme ne smem da uletim kao slon u staklarsku radnju i polupam sve...

- Srećan sam zbog mesta na kome sam sada i želim da što dužem i ostanem ovde. U realnosti, ne znam šta će se desiti i moram da budem spreman da nastavim život. Trener sam u Čempionšipu, ali na TV ekranu gledam Barselonu i Juventus. Drugačiji nivoi postoje. Iza ćoška uvek ima više. Novi trening, novi izazov. I u tom smislu ni ja nikad nisam zadovoljan. Verujem da je to zdravo stanje duha. Ako jednog dana pomislim da sam sve uradio verovatno je vreme da odem negde da pecam - jasan je Jokanović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr

    9. maj 2017 | 20:07

    Jedan izuzetno vredan posten i nadasve strucan trener koji se ne stidi da kaze i uvek to istice od koga je hleb ucio.Zelim mu veliki uspeh jer to kao covek i zasluzuje

  • Dodson

    9. maj 2017 | 20:47

    Legenda, kralj ! Samo prasi prema premier ship - u. Sretno!

  • Poiceman

    9. maj 2017 | 19:58

    Bravo majstorcino!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA