Lovernj se vraća u Partizan pred kraj karijere! I ovi igrači su želeli to, ali nisu uspeli, a jedan obećao, pa otišao u Zvezdu! (VIDEO) (FOTO)

Dvojica su završila karijere bez da su obukla crno-beli dres, a četvorica još igraju i najavili su da će se vratiti

  • 12

Francuski košarkaš i bivši kapiten Partizana, Žofri Lovernj, odgovarao je na Twiteru na mnoga pitanja navijača crno-belih, a jedno je bilo najzanimljivije.

To je pitanje kada će se i da li Lovernj vratiti u Partizan.

Francuz je odgovorio i to na srpskom da će to biti pred "Kraj njegove karijere"

Možda će stvarno tako i biti, ali ne možemo da ne pomislimo da je to samo još jedna floskula kojom se služe sportisti koji su često najavljivali da će kad tad zaigrati u Partizanu, ili da će doći pred kraj karijere.

Podsetimo se nekih od njih.

Prvi je sigurno legendarni Dejan Bodiroga, koji nije krio da je veliki navijač Partizana. Legendarni Bodi Bond imao je želju da karijeru završi u Partizanu, što je u često pominjao u svojim izjavama.

Prisustvo na utakmicama, mnogi humanitarni turniri u malom fudbalu koje je igrao u dresu Partizana značili su samo jedno za navijače – Bodibond će doći na kraju karijere. Na kraju, ništa od toga. Bodiroga je poslednju sezonu odigrao za Lotomatika Romu 2007. godine. E sad, mnogi smatraju da je to možda i zbog toga što je Dule Vujošević bio dugogodišnji trener Partizana, a Bodiroga nije želeo da prolazi njegove torture na kraju karijere.

Foto: Telegraf/D. Stojmenović/LG G3 Foto: Telegraf/D. Stojmenović/LG G3

U prilog tome govori i činjenica da prvi put i jedini put Bodiroga nije igrao za reprezentaciju 2003. godine kada je selektor bio Vujošević, pravdajući se da mu treba odmor od sezone, što pre toga i posle toga nikada nije pominjao.

- Igrao sam u najvećim evropskim klubovima, a oduvek sam bio navijač Partizana. Dok sam bio mlađi imao sam veliku želju da obučem dres Partizana, ali je to kasnije, sticajem okolnosti, postalo neizvodljivo. Moja karijera je dobila drugačiji tok... Biću uvek navijač Partizana - rekao je Bodiroga u jednom intervjuu za Politiku.

On je dodao da je i bio na probi u Partizanu, te 1989, ali da nisu procenili da je talentovan

- Ja sam tada, sa nepunih 16 godina, bio na probi u Partizanu u kojem nisu baš bili zainteresovani da me dovedu. Rekli su mi da sačekam malo. Pošto je tada vladao fer-plej među klubovima, Ćosić je prvo pozvao ljude u Partizanu da ih pita da li može da me odvede u Zadar, i dobio je potvrdan odgovor.

Foto: Telegraf/D. Stojmenović/LG G3 Foto: Telegraf/D. Stojmenović/LG G3

I nekadašnji reprezentativac Turske Mirsad Jahović javno se deklarisao kao navijač Partizana, a u nekoliko navrata pominjalo se da će i obući crno-beli dres.

Često je u izjava za FIBAbasket, Tempo, govorio kako će kad tad odigrati sezonu u Pioniru, ali njegova biografija je ostala bez tima iz Humske.

Jahović je karijeru završio u Fenerbahčeu 2012. godine, bez odigranog meča za Partizan.

- Znate kakva su vremena bila u bivšoj Jugoslaviji. Otišao sam u Bosnu 1992, jer je moj rahmetli otac bio vatreni navijač Sarajeva. Navijao je i za Bosnu, Varajića, Mirzu Delibašića, Bošu Tanjevića…

Foto: MN Press Foto: MN Press

- Uvek je hteo da me vidi u Bosni kao igrača. Zahvaljujući rođacima koji su 1988. došli ovde, stigao sam u Tursku.

- Kao što je moj otac rastao uz Bosnu, ja sam uz onu generaciju crno-belih iz druge polovine osamdesetih, uz rivalstva s Jugoplastikom i Cibonom. Ipak, u svakoj nesreći, a tu mislim na ratove, ima sreće. Bogu hvala što sam ovde došao, jer sam napravio karijeru kojom sam izuzetno zadovoljan. Dobro su me ljudi prihvatili, bio sam kapiten turske reprezentacije, igrao sam za Efes, Ulker i Fener, tako da nije bilo moguće da zaigram za Partizan, iako je želja postojala.

Osim ove dvojice igrača koji su završili karijere, obećali su i neki koji još igraju. Pre svih to je bivši igrač crno-belih Leo Vesterman

- Mnogo ljubavi, zanosa između igrača i fenomenalnih navijača. To je neopisivo. Želeo sam da ostanem tamo, ali sam bio povređen i sve se iskomplikovalo. Jednog dana ću se vratiti, to je sigurno – rekao je Vesterman.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Drugi je Jan Veseli, koji je nedavno postao šampion Evrope sa Fenerbahčeom. I on je doživeo zvezdane trenutke u Partizanu i ovacije navijača i naravno istakao je da će se vratiti

-Vratiću se sigurno u Partizan, ali kada - to ne znam - rekao je Veseli novinarima u Areni pre nekoliko godina.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

A sada idemo i malo dalje. Još jedan bivši igrač Partizana, a posle je igrao za Zvezdu je obećao da će se vratiti u Partizan. To je Tarens Kinzi.

Međutim, pošto je igrao za večitog rivala, teško je da će se vratiti ikada u Humsku

- Da li ću se ikada vratiti u Partizan? To je kao kada me pitate da li ću se ikada vratiti u kuću svoje majke. Naravno, bre. Partizan - napisao je Kinsi još davno na svom „Tviter“ profilu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Povratak u Partizan najavio je i Nikola Peković kada je odlazio, mada je on delimično i ispunio obećanje. Vratio se ali kao predsednik.

Bogdan Bogdanović je na svom oproštaju od navijača poručio:

- Ovo nikada neću zaboraviti i jednog dana sigurno ću se vratiti u Partizan - rekao je Bogdanović na oproštaju.

Bilo kako bilo, sada nam ostaje da čekamo i da vidimo da li će se Lovernj, Vesterman, Veseli i Bogdanović vratiti u Partizan ikada, znamo da Kinsi sigurno neće, a Peković je svakako tu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    26. maj 2017 | 00:21

    Kada bude došao taj dan..moći će jedino da dođe u Muzej Crvene zvezde,tamo ćemo posebno napraviti odeljak ''naš nekadašnji večiti rival''.Tu će moći da se priseti postojanja Partizana koga više neće biti,kao i knjigu Mr Nebojše Čovića: ''Kako sam efektno uništio glodare''. Kad se vratiš Partizana neće biti ili će igrati beogradsku zonu.

  • nscz

    26. maj 2017 | 03:57

    Oce i Lebron i Westbruk doci u Partizan da zavrse karijere?

  • Danijel

    26. maj 2017 | 00:03

    Sve zavisi od trenera, ali i kompletne uprave. Ako nekoga ne žele, uzaludna je volja igrača da dođe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA