SRBIJA PROTIV ZVERINJAKA ZVEZDA: Zastrašujuća imena čekaju mladi tim na putu do evropskog trona (VIDEO)

Mogu li izabranici Nenada Lalatovića da naprave veliki podvig?

  • 1

Evropskim prvenstvom u fudbalu za mlade prodefilovaće mnogo zvučnih imena, ali pored Španaca, Italijana i Portugalaca, Srbija ima svoje adute na koje treba obratiti pažnju.

Igraće Saul Nigez, Ektor Belerin, Renato Sančez, Đanluiđi Donaruma, zatim i naši Marko Grujić, Andrija Živković, Uroš Đurđević... Imaće i Nenad Lalatović slatke muke oko sastavljanja ekipe, iako će u Poljskoj imati težak zadatak u grupi protiv Portugalaca i Španaca.

Iako nema Holanđana i Francuza, konkurencija u Poljskoj biće paklena, tri pobednika grupa uz najbolje drugoplasirane idu u polufinale, turnir počinje 16. juna, a ekipe su podeljene u tri grupe.

Foto: fss.rs Foto: fss.rs

GRUPA B: Makedonija, SRBIJA, Portugal, Španija

Kada su u pitanju mlađe kategorije, Orlovi nisu izneverili u skorijoj prošlosti. Omladinci su bili šampioni Evrope, pa prvaci sveta, a i sada ima dosta igrača koji dolaze sa iskustvom ovih turnira. Igraće Nemanja Antonov, Nemanja Maksimović, Uroš Đurđević, Mijat Gaćinović, Vukašin Jovanović, a mnogo će se očekivati od Marka Grujića i Andrije Živkovića.

Srbija protiv Portugalaca igra 17. juna u Bidgošću, tri dana kasnije sledi duel sa Makedoncima, a potom je 23. juna na programu meč protiv Španaca. Svi u timu su stavili akcenat na prvi meč protiv Portugalaca, jer će odrediti dalji tok takmičenja, a velika opasnost vrebaće od Renata Sančeza, zatim Gonkala Guedeša iz PSŽ-a i Rikarda Orte. Odbranu drži Valensijin Žoao Kanselo, u vezi je Portov Ruben Neves, Red Bull Lajpcig svog predstavnika ima u Brumi.

Nije ni pogled na Španiju naivan, iako smo ih već izbacili u baražu u prethodnom kvalifikacionom ciklusu kada je selektor bio Radovan Ćurčić. Lideri su Nigez, Denis Suarez i Marko Asensio, uz sebe imaju Belerina i Delofeua, a trenira ih bivši igrač Reala i Barselone Albert Selades.

Makedonci će biti zanimljiv rival, imaju i Aleksu Amanovića iz Javora, ali i lidera u Davidu Babunskom, koji je igrao u Barseloni i Crvenoj zvezdi. Adut je i Daniel Avramovski, još jedan bivši igrač crveno-belih, zatim Zajkov (Šarloa), Angelov (Ujpešt) i Pivkovski (Landskrona).

GRUPA A: Poljska, Slovačka, Švedska, Engleska

Englezi će se osloniti na Džordana Pikforda, Roba Holdinga i Nejtana Redmonda, tu su još Kalum Čembers i Džejms Vord-Praus, a Poljska svoje adute ima u Kapustki (Lester), Marijušu Stepinskom (Nant) i Pavelu Davidovicu iz Bohuma, a tu je i Kristijan Bjelik koji nosi dres Arsenala. Zanimljivo je da Šveđani nisu poveli Aleksandra Isaka, 17-godišnjeg talenta koji najavljuje veliku karijeru, dok Slovaci imaju veliki broj igrača koji su već van domovine, samo devetorica igraju u slovačkoj ligi.

GRUPA C: Nemačka, Češka, Danska, Italija

Česi se oslanjaju na svoju školu, s tim da u ekipi imaju i Stefana Simića, igrača Muskrona, momka rođenog 1995. u Pragu. On se priključio Slaviji iz Praga kao šestogodišnjak, zvali su ga i Hrvati u reprezentaciju, ali je on to odbio. Zvezda turnira biće Đanluiđi Donaruma iz Italije, Nemci će igrati preko Maksa Mejera iz Šalkea (19 nastupa i 6 golova), a kapitensku traku im nosi Maksimilijan Arnold itz Volfsburga.

UKRŠTANJE

Srbija ako bude prva u grupi B, igraće protiv drugih iz grupe A ili pobednika grupe C. Sa druge pozicije, ide se na pobednike grupe A.

Ako se prođe grupa smrti, sve je moguće. Ako nas je neko tome naučio, to su mladi fudbaleri Srbije. Kakav je motiv, dovoljno govori i to što je Marko Grujić odoleo svim naporima Liverpula da mu zabrani učešće na turniru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • БУРЕК И ТО ПРАЗАН.....(CПЛИЋО)

    14. jun 2017 | 23:36

    Срећно СРБИЈО :):):)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA