Hamilton oborio rekord Sene novom pol pozicijom, Fetel se nije proslavio u kvalifikacijama Bakua

Dva vozača Mercedesa startuju iz prvog reda na trci u Bakuu, dok će ih sa 3. i 4. pozcijie ugrožavati dva Ferarija

  • 2
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Luis Hamilton je osvojio pol poziciju na trci za Veliku nagradu Azerbejdžana u Bakuu, pošto je imao najbrži krug tokom kvalifikacija (1.40.593), i završio je ispred klupskog kolege Valterija Botasa koji je bio za pola sekunde sporiji (1.41.027).

Hamilton je svojom 66. pol pozicijom pretekao legendarnog Ajrtona Senu, sa kojim se izjednačio po broju pol pozicija nakon trke u Kanadi, gde je tim povodom dobio i kacigu Sene.

Mercedes je u veliko prednosti pred trku jer će iz prvog reda biti na startu, dok će ih iz drugog reda vrebati vozači Ferarija, njihovog najvećeg konkurenta.

Kimi Raikonen je završio kvalifikacije na 3. mestu u vremenu 1.41.693, dok je prvi u generalnom plasmanu, Sebastijan Fetel završio kao četvrti sa vremenom 1.41.841.

Trenutno je prvi u generalnom plasmanu Sebastijan Fetel sa 141 bodom, dok je drugi Hamilton sa 129, pa će na trci koja je na programu u nedelju od 15 časova, Britanac imati priliku da se približi najvećem konkurentu.

Pogledajte i kako izgleda kompletan raspored u kvalifikacijama za trku u Bakuu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    24. jun 2017 | 17:29

    Airton Sena, jednostavno najbolji. Nikada se vise nece roditi takav vozac F1.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA