Šta je fudbal dobio od video tehnologije? U FIFA tvrde: mnogo!

"Zahvaljujući snimcima preinačeno je šest odluka koje su mogle direktno da utiču na ishode utakmica", sumirao je šef sudijske asocijacije FIFA Masimo Busaka. "

  • 4

Video tehnologija se pokazala kao efikasna kao "produžena ruka" sudija u donošenju odluka na Kupu Konfederacija, ali su neophodna određena poboljšanja kako bi ista mogla da bude primenjena i na Mondijalu, stav je zvaničnika FIFA.

Bord svetske "kuće fudbala" zadužen za implementaciju video tehnologije u martu će doneti konačnu odluku po pitanju upotrebe snimaka na Svetskom prvenstvu.

Utisci o uticaju video snimka na regularnost igre su pozitivni iako je bilo nekoliko konfuznih momenata tokom 12 mečeva na Kupu Konfederacija.

Svakako najkontroverzniji je bio onaj u duelu Nemačke i Kameruna kada je arbitar i posle pregledanog snimka pogrešnom igraču pokazao crveni karton (Sijani), mada je kasnije preinačio odluku i reagovao ispravno.

- Zahvaljujući snimcima preinačeno je šest odluka koje su mogle direktno da utiču na ishode utakmica - sumira šef sudijske asocijacije FIFA Masimo Busaka.

- To su zaista dobri rezultati - sa mnogo optimizma priča bivši švajcarski arbitar, ali i dodaje da se na pojedinim stvarima mora poraditi da bi video tehnologija mogla da se primeni i na Mondijalu u Rusiji naredne godine.

Busaka je izneo podatak da su sudije na Kupu Konfederacija donele još 29 važnih odluka zahvaljujući video snimcima.

Da su u FIFA istrajni da idu do kraja sa ovom inovacijom i uvedu je kao nezaobilazan deo svake utakmic,e svedoče i nedavne reči prvog čoveka organizacije Đanija Infantina:

- Video tehnologija je budućnost fudbala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    26. jun 2017 | 23:28

    Rusi su protiv Portugala bukvalno bili osteceni od strane Arabskog sudije. I posle pogledanog snimka gde su mu rekli da pogleda snimak jer se ne slazu sa njim o ne dosudjenom penalu, ipak nije pokazao na belu tacku. Sramota i pored televizijskog snimka da onakvu odluku donese.

  • Тутор

    26. jun 2017 | 22:34

    Што се тиче офсајда много, што се тиче свега осталог дупло голо.

  • Lazar M.

    26. jun 2017 | 23:45

    I Vujovic je gledao snimak gde je lopta metar bila u gol autu pa nije ponistio gol komsinici postignut iz velikog gol auta. Sta vrede snimci kad je sudiji naredjeno kako da sudi i kakav konacan ishod mora biti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA