TRENER VELIMIRA STJEPANOVIĆA: Tek ćete da vidite čuda

Britanski stručnjak ocenjuje da će srpski plivač maksim da pruži na Olimpijskim igrama u Riju za četiri godine, a da je srčanost njegova najveća vrlina

  • 0

Prekretnica u karijeri srpskog plivača Velimira Stjepanovića desila se kada je imao 12 godina, tada je upoznao britanskog plivačkog trenera Krisa Tajdija, koji se preselio iz Kembridža u Dubai. Saradnja je brzo počela da daje plodove i Stjepanović je posle samo šest meseci Tajdijevog podučavanja osvojio svoju prvu medalju, bronzu, na takmičenju u Engleskoj. U više od šest godina tandem je prešao veliki put i Tajdi sada s ponosom gleda Stjepanovićeve podvige u bazenima" Akvatik" centra na Olimpijskim igrama u Londonu.

- Svi su mi prilazili posle trke u kvalifikacijama i pričali kako je Velimir čovek za medalju na OI. Polako, polako... Za njega je i plasman u polufinale bio ogroman uspeh - rekao je Kris Tajdi u razgovoru za srpski tabloid "Alo" - Ako ćemo iskreno, pomalo sam i ja iznenađen kako je isplivao kvalifikacije. Zaista je bio brz. Mada, neka sad svi čuju - ovo što ste videli od Velimira je smešno! On je čudesan plivač, može zaista mnogo u disiplini 200 metara delfin. Ipak, smatram da će top formu dostići na narednim olimpiskim igrama u Riju 2016.

Britanac, direktor plivačke akademije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i jedan od trenera srpskog olimpijskog tima ističe Stjepanovićeve vrline:

- Njegova najveća prednost je neverovatna mentalna snaga i ogromno srce. U stanju je da izvuče i više od maksimuma kada je to najpotrebnije i mislim da će cela Srbija da bude izuzetno ponosna na njega.

Stjepanoviću podršku sa tribina daju i roditelji.

- Oni su tu, navijaju, čuli smo se kratko telefonom i ne mogu da vam opišem koliko su ponosni na sina - kaže Tajdi.

Sam Stjepanović posle plasmana u finale bio je presrećan.

- Mislim da sam prelako ušao u prvih 100 metara. Imam još jednu šansu večeras pa ćemo videti. Bio sam nervozan pre trke, ali ispalo je fantastično i srećan sam posle svega.

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA