Ševčenko sa Ukrajincima "dva od dva", Bugari se opet "lože" na reprezentaciju

Eriksen sa dva gola doneo pobedu Dancima protiv Velsa

  • 0

Fudbalske reprezentacije Ukrajine i Bugarske posle dva kola u Ligi nacija imaju maksimalan učinak, posle pobeda nad Slovačkom, odnosno Norveškom.

>>> Krstajić najavljuje promene protiv Rumuna: Da li je vreme za Prijovića?

Selektor Ukrajinaca, legendarni Andrej Ševčenko vodio je svoj tim ka novom trijumfu do kojeg je domaći sastav stigao zahvaljujući penalu koji je iskoristio Andrej Jarmolenko u 80. minutu.

Prethodno je Viktor Ciganov odradio najveći deo posla, uspeo je da probije Škrinjara po levoj strani, ovaj ga je rušio, pa su Ukrajinci dobili priliku sa "bele tačke", odakle je Jermolenko bio nepogrešiv. Doduše, golman Slovaka Dubravka "imao" je tu loptu, ali je uspeo samo da je zakači, ne i da je skrene van gola.

Tako su Ukrajinci stigli do šestog boda u Grupi 1 u okviru Lige 1, u kojoj su još Češka i Ukrajina.

Jermolenko je kačenjem o prečku proslavio gol za pobedu protiv Slovačke Foto: Tanjug/Ap

Poput Ukrajinaca, i Bugari su "stoprocentni" posle dve runde, doduše u "rangu" ispod.

U Sofiji, na stadionu "Vasil Levski" pred 10.000 navijača, Bugari su nakon trijumfa u Sloveniji (2:1) savladali i Norvešku rezultatom 1:0 u Ligi C, u okviru grupe 3.

>>> Bendtner slomio vilicu taksisti pa završio u zatvoru! (FOTO)

Strelac jedinog gola na meču bio je Radoslav Vasilev u 59. minutu, malo pošto je ušao sa klupe.

U Ligi B, Danska je zaigrala sa najjačim snagama posle štrajka igrača i spora sa Savezom i to je odmah dalo rezultata - pobeđen je Vels 2:0 golovima lidera ekipe Kristijana Eriksena (jednom iz penala).

Velšani nisu bili ni izbliza toliko ubojiti kao u prvom meču sa Ircima koje su deklasirali 4:1 na svom terenu. U Danskoj, naišli su na motivisane Skandinavce, koji su odigrali odličan meč uprkos skandalu u režiji jednog od njih, Niklasa Bentnera, uhapšenog noć pred utakmicu zbog prebijanja taksiste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA