"UBICA HRVATA" DOLAZI U SRBIJU: Mirko Đerić na probi u Partizanu

"Partizan je veliki klub u evropskim okvirima. Naravno da mi je želja da zaigram u crno-belom dresu, ali prvo moram da se pokažem na probi, da vidim da li mogu da zadovoljim kvalitete"

  • 0

Reprezentativac Australije Mirko Đerić, koji je nedavno na SP za igrače do 17 godina skrenuo pažnju svetske košarkaške javnosti na sebe, dolazi na probu u Partizan, prenose "Novosti".

Australijanac srpskog porekla, koji je u polufinalu SP sa sedam trojki rastužio Hrvate, trebalo bi da prvi put zakorači u zemlju svojih predaka, iz koje je njegove roditelje, ratni vihor početkom 90-ih "bacio" na "peti kontinet". Potom, narednih dana, pošto se adaptira na vremensku zonu i klimu, Mirka čekaju probni treninzi u redovima srpskog šampiona.

- Evo me na aerodromu. A uskoro ću biti i u Beogradu. Konačno ću ostvariti jedan od dečačkih snova, biću u Srbiji. - kaže Đerić za "Novosti", a o klubu u koji dolazi kaže:

- Uh, šta mogu ja da pričam o Partizanu, a da nije ispričano. Veliki klub u evropskim okvirima. Naravno da mi je želja da zaigram u crno-belom dresu, ali prvo moram da se pokažem na probi, da vidim da li mogu da zadovoljim kvalitete - skromno odgovara Đerić, koga je Srbija upoznala po onoj čuvenoj slici kad jednu od sedam ubačenih trojki Hrvatskoj proslavlja sa tri prsta.

Mirko objašnjava da je to bio pozdrav ujaku Jovici i starijoj sestri Dariji koji su bili u dvorani. Ipak, mnogo važnije od uzdignuta tri prsta su njegove sjajne igre na planetarnom šampionatu, koje su ga "dovele" u Partizan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA