ŠKOTSKA - SRBIJA 16.00 (TV): "Orlovi" poleću ka Brazilu

Selektor Siniša Mihajlović nagovestio je da je spremio iznenađenje za domaćina, ali nije jasno da li je to dijagram sa taktikom srpske reprezentacije koji su pronašli redari na stadionu, da bi potom bio objavljen u medijima

  • 0

Fudbalska reprezentacija Srbije počinje danas put ka Brazilu prvim mečom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. protiv Škotske od 16 sati (TV Prva), na stadionu "Hemden park" u Glazgovu.

Selektor Siniša Mihajlović nagovestio je da je spremio iznenađenje za domaćina, ali nije jasno da li je to dijagram sa taktikom srpske reprezentacije koji su pronašli redari na stadionu, da bi potom bio objavljen u medijima.

- Spremili smo iznenađenje za Škote. Iznenadićemo se i mi malo, ali to će se videti tek kada istrčimo na teren. Ko zna, možda su i oni nešto spremili za nas - izjavio je vidno raspoloženi selektor Mihajlović.

- Bitno je da se startuje pobedom iz mnogo razloga, zbog bodova, psihologije, samopouzdanja. Ipak, grupa je takva da svako svakog može da pobedi, pa ako se meč završi i nerešeno ili čak izgubimo, ima vremena da se to popravi - ocenio je selektor, koji je ulogu favorita ipak prepustio domaćinima, koje je iznenadio tvrdnjom da priželjkuje "paklenu" atmosferu na tribinama.

- Pošto igraju na svom terenu, neka Škoti budu favoriti. Bolje je da nas dočeka takva atmosfera, što je više gledalaca, ambijent je lepši. Poručite vašim navijačima da ne prestanu da navijaju čak i ako primite gol - rekao je Mihajlović.

Dosadašnji bilans reprezentacije, otkako je Siniša Mihajlović preuzeo dužnost selektora, nije blistav, tri poraza i remi, ali sve to ne mora da bude važno, jer pravi testovi tek počinju. Uspeh u Škotskoj raširio bi krila "orlova" u teškoj grupi sa Hrvatskom i Belgijom, koje su startovale pobedama i dao nadu da reprezentacija skromnija po talentu od nekih ranijih generacija može prijatno da iznenadi i kvalifikuje se za SP.

Srbija kao nezavisna država nije igrala protiv Škotske, dok je nekadašnja Jugoslavija osam puta izlazila na megdan Ostrvljanima, pri čemu je zabeležila samo jednu pobedu, i to kao domaćin u Zagrebu 1989. godine, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Italiji, dok je u Glazgovu bilo 1:1. Sa Škotima Jugoslavija je dvaput remizirala na svetskim prvenstvima, 1:1 1958. godine u Švedskoj i 1974. u Nemačkoj i oba puta prošla grupu.

ŠKOTSKA - SRBIJA 16.00 (TV Prva)

Stadion: "Hemden park". Kapacitet: 52.063. Sudija: Jonas Erikson (Švedska)

ŠKOTSKA (4-5-1): Mek Gregor - Haton, Bera, Dikson, Kadvel - Malouni, Morison, Vebster, Adam, Snudgras - Miler.

SRBIJA (4-3-3): Stojković - Ivanović, Biševac, Subotić, Kolarov - Ignjovski, Mijailović, Ninković - Tadić, Lekić, Tošić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA