PROSINEČKI: Hrvatska je jača od Srbije!

Bivši trener Crvene zvezde misli da je Hrvatska u prednosti jer ima već formiranu reprezentaciju za razliku od Srbije, koja vrši smenu generacija

  • 2

Bivši trener Crvene zvezde, nekad proslavljeni igrač, Robert Prosinečki, posle razlaza sa klubom vratio se u Zagreb, gde čeka novi angažman, a u razgovoru za "Jutarnji list" ocenio je da je reprezentacija Hrvatske jača od Srbije i da je stoga u prednosti u kvalifikacijama za SP u Brazilu.

- Kod Srbije se dogodila promena generacije. Mihajlović stvara jednu sasvim novu reprezentaciju, mladu ekipu. Neće mu biti lako. To on vrlo dobro zna. Kroz četiri-pet prijateljskih utakmica pre početka kvalifikacija pokušavao je da složi kockice. U ovom trenutku Hrvatska je jača!

Potom je pojasnio svoje viđenje.

- "Vatreni" znaju da igraju takve kvalifikacione utakmice, imaju veliko iskustvo, ekipa je manje-više godinama na okupu. Srbija je promenila celu generaciju. Naravno, Hrvatskoj neće biti lako da  igra u Beogradu, biće velikih tenzija, svega onoga što ide uz takve susrete - misli Prosinečki.

Bivši trener Zvezde potom je upitan da uporedi hrvatskog i srpskog selektora, Igora Štimca i Sinišu Mihajlovića.

- Svi su podržali Sinišu Mihajlovića. Čak i u razdoblju kad Srbija nije imala rezultate u prijateljskim utakmicama. Protiv Škotske odigrali su kako su odigrali, ali su protiv Velsa bili pravi. Mihajlović je počeo da stvara mladu i novu ekipu, dosta toga je promenio, sada treba videti kako će ispasti. Ali podršku ima, sigurno. Štimcu je lakše nego Mihajloviću, jer ima bolji tim - veruje Prosinečki.

Prosinečki nije želeo mnogo da ulazi u priču o atmosferi u hrvatskoj reprezentaciji.

- Ne bih previše želeo da ulazm u tu priču oko atmosfere. Sigurno je da nije najbolja. To sam primetio protiv Makedonije. Strašno je da se okupilo samo 10.000 ljudi, a imao sam osećaj da 7.000 želi da Hrvatska izgubi. To nije dobro.

Prosinečki misli da je još prerano za ocenu Igora Štimca kao selektora.

- Štimca vrlo malo znam kao trenera. Treneri treba da dobiju šansu, tek se onda može ocenjivati njihov rad. Teško je oceniti Štimca posle dve utakmice. Ostvario je dobar rezultat iako reprezentacija nije igrala na najvišem nivou. Ali, pokazala je da ima karakter. Nije bilo blistavo ni protiv Makedonije ni protiv Belgije, ali osvojiti bod u Briselu velika je stvar. A ti Makedonci nikad nam nisu ležali. Sećam se kad sam ja igrao, pobedili smo jedva 3:2. U Hrvatskoj ima 4,5 miliona selektora, a svi bi sigurno rekli da je trebalo igrati drukčije. Tako je na celom svetu kad se radi o reprezentacijama. Vreme će pokazati kakav je Štimac selektor - ocenio je Prosinečki.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    16. septembar 2012 | 16:48

    Ti si zvezdin četnik Roberte!

  • sasa stankovic

    17. septembar 2012 | 06:18

    Dali je bas potrebno izvlaciti iz konteksta naslov ovoga teksta ? Prosinecki je realno opisao stanje u njihovom i nasem fudbalu niti je dodao, a nije nista oduzeo. Ublazio je realnu sliku srpskog fudbala iako je njen dobar poznavaoc. Onaj koji ne cita novinske clanke vec samo naslove, uveliko psuje Prosineckog zbag izjave da je Hrvatska jaca od Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA