FORMULA 1: Trijumf Fetela u Singapuru

Nemac srećno preuzeo vođstvo posle odustajanja Hamiltona i održao ga do kraja trke, Baton drugi, Alonso treći

  • 0

U 14. trci šampionata Formule 1 na Velikoj nagradi Singapura, voženoj u noćnom terminu po lokalnom vremenu, trijumfovao je Nemac Sebastijan Fetel, vozač Red bula, ispred Džensona Batona na Meklarenu, dok je treći bio Španac Fernando Alonso na Ferariju, vodeći u generalnom plasmanu.

Zbog mnoštva problema i izlazaka sigurnosnog vozila na stazu nije odvezen 61 krug, kao što je planirano, već je trka po propozicijama završena posle dva sata vožnje.

Tragičar je bio Britanac Luis Hamilton, vozač Meklarena, osvajač pol-pozicije, koji se nalazio na prvom mestu, kada je morao da odustane zbog kvara menjača u 22. krugu, a ista stvar desila se Pastoru Maldonadu u 36. krugu.

Posle odustajanja Hamiltona, vođstvo je preuzeo Fetel i sigurno ga održavao do kraja trke.

U 33. krugu došlo je do udesa vozača Hispanije Narijana Kartikejana, koji je udario u zaštitnu ogradu i zaustavio se na stazi, zbog čega je na stazu izašao sejfti kar. Zbog toga su svi vozači iskoristili priliku da odu u boks, a Fernado Alonso je tada izbio na treću poziciju.

U 39. krugu samo što se sklonio sejfti kar, došlo je do sudara Mihaela Šumahera sa Šan-Erik Vernjeom i za oba takmičara trka je bila gotova, a na stazu je ponovo izašlo sigurnosno vozilo.

Pozicije koje su do tad stečene uglavnom su održane do kraja.

Posle Velike nagrade Singapura, u generalnom plasmanu vodi Fernando Alonso sa 194 boda, drugi je Fetel sa 165, treći Kimi Raikonen sa 149, četvrti je Luis Hamilton sa 142, a peti Mark Veber sa 133.

U poretku konstruktora Vodi Red bul sa 298 bodova, ispred Meklarena koji ima 261, Ferarija sa 245, lotusa sa 231 i Mercedesa sa 136.

Šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Japana na stazi "Suzuka" 7. oktobra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA