BUTOROVIĆ ZA TELEGRAF: Batalićemo fudbal, idemo na folklor! (VIDEO)

"Navijače nam voze po nekim selima 50 na sat i onda stignu na gostovanje u 25. minutu" * "Krađa sa Karaburme je očita i mi smo je postavili na naš sajt" * "Arena sport svesno prikriva greške arbitra" * "Samo da bude regularno protiv Partizana", ističe prvi čovek Novosađana

  • 0

U srpskom fudbalu postoji zavera protiv FK Vojvodina, ocenio je za Telegraf.rs Ratko Butorović, predsednik novosadskog kluba. Beogradski klubovi su favorizovani, sve u cilju da se novosadska ekipa spreči da osvoji titulu, veruje on.

- Mi smo to znali i na početku prvenstva. Najbolje da počnemo da treniramo folklor pa da budemo dekor u Jelen Super ligi - ocenio je Butorović.

On kaže da Novosađane sapliću na svakom koraku, na terenu i izvan njega.

- Definitivno je sve upereno protiv Vojvodine. Naše navijače, kad idu na gostovanja, vozaju po nekim selima 50 na sat i oni stignu na meč negde oko 25. minuta. To se desilo već više puta.

Generalni sekretar kluba, Radisav Rabrenović, izneo je velike sumnje pre meča, i izrekao velike optužbe posle utakmice sa OFK Beogradom, u šestom kolu domaćeg prvenstva.

- To nisu optužbe, to su činjenice, Rabrenović nije govorio u svoje ime, već u ime Vojvodine. Sviran je nepostojeći penal protiv nas, poništen nam čist gol, nije dosuđen penal koji je postojao za Vojvodinu, a sviran je i jedan sumnjiv ofsajd kad smo bili u gol šansi. Sve se to vidi na snimku, mi smo na našem sajtu postavili video sa spornim momentima.

U želji da pogledamo video, posetili smo sajt nešto pre 13 sati, ali u tom trenutku snimak sa Jutjuba nije više funkcionisao. Uskoro se ponovo pojavio, ali je više nego očigledno da neko sabotira klip koji je napravio FK Vojvodina.

"ARENA SPORT" JE PROTIV NAS

- Gledao sam na "SOS" kanalu komentar gde kažu da penal protiv Vojvodine nije postojao, i pokazali su sporne detalje, a onda takva kontradiktornost da na "Areni", gde nisu pustili sve, na primer, snimak našeg poništenog gola. Čovek koji određuje sudije, Zoran Petrović, rekao je za penal dosuđen za OFK Beograd "ovo ide na dušu sudije, ali dobro je da je Supić odbranio", a zašto nije komentarisao gol koji su nam poništili? - zapitao se Butorović i nastavio:

- Mi smo upozoravali pre meča i predsednika Fudbalskog saveza Srbije i generalnog sekretara i sve organizacije koje su važne za takmičenje, tražili smo da se promeni arbitar, pa zašto nam to nije uvaženo? Mi više ništa ne razumemo, ali sve razumemo.

ZAŠTO PROTIV PARTIZANA U 14 ČASOVA?

Na pitanje da li će možda arbitri ono što su oduzeli protiv OFK Beograda "vrate" u derbiju sledećeg kola, kada u Novom Sadu gostuje Partizan, predsednik Vojvodine odgovara:

- Mi ne želimo da nam vraćaju. Neka bolji pobedi, ne treba niko ništa da vraća, samo neka sve bude regularno i sportski. Kao i u svakom meču, naša želja je da pobedimo, a teren će presuditi. Međutim, nejasno nam je zašto igramo od 14 časova, zašto smo onda radili reflektore?

Vojvodina je posle četiri kola bila na čelu Super lige, a onda je smenila trenera Zlatibora Zagorčića i umesto njega dovela Nebojšu Vignjevića, sa kojim još nije osetila slast pobede i trenutno je peta na tabeli. Butorović odbija da je to bila greška, ali nije hteo da otkrije razloge za smenu.

- To je politika kluba, a mi znamo zašto smo smenili Zagorčića. Da nisu postojali razlozi, ne bismo to uradili. Možete li biti toliko nenormalni da ste prvi, a da menjate trenera bez jakih razloga. Ne možete - zaključio je Ratko Butorović.

(A. Čolović)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA