Jarić ponovo u NBA, trenira sa Čikago bulsima?

Prema tvrdnjama nekoliko američkih košarkaških sajtova, naš nekadašnji reprezentativac mogao bi posle trogodišnje pauze ponovo da izađe na NBA terene

  • 0

Srpski košarkaš Marko Jarić (33) mogao bi posle trogodišnje pauze da se vrati u najjaču košarkašku ligu. Nekadašnji reprezentativac, osvajač zlatnih medalja za Jugoslaviju na EP  2001. u Turskoj i SP u Indijanapolisu 2002. godine, trenira sa Čikago bulsima i moguće je da u predstojećoj sezoni zaigra za njih, javilo je nekoliko američkih košarkaških sajtova.

Jarić je u NBA nastupao za Kliperse, Minesotu i, u poslednjoj sezoni 2008/09, za Memfis, gde je imao skroman učinak od 2,6 poena po meču, uz svega 11 minuta na terenu po utakmici. Najbolji igrač Čikaga, plejmejker Derik Rouz, oporavlja se od teške povrede, pa bi Bulsima dobro došao iskusan igrač koji ne košta mnogo. Na pozicijama pleja Čikago još ima Kirka Hajnriha, Markisa Tiga i Nejta Robinsona, dok su ostali bekovi (Ričard Hamilton, Marko Belineli, Markis Tig, Džimi batler) pre svega šuteri.

Američki portal rantsports.com Jarića ocenjuje kao solidnog defanzivca, koji ume da asistira, ali nije naročiti šuter i ističe da je srpski košarkaš poslednjih godina više medijske pažnje privlačio zbog supruge, brazilske manekenke Adrijane Lime, nego zbog svog košarkaškog umeća.

Za  Čikago bulse u narednoj sezoni trebalo bi da nastupa i Srbin Vladimir Radmanović, koji je tokom jula potpisao jednogodišnji ugovor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA