POSLE MEČA U POLICIJU: Karabatić i Bojinović saslušani zbog nameštanja utakmice

Zbog sumnje da su umešani u nameštanje rezultata rukometne utakmice između Monpeljea i Sevinjea, saslušano je osam sadašnjih igrača Monpeljea

  • 0

Francuska policija privela je danas na informativni razgovor 12 osoba za koje se sumnja da su umešane u nameštanje rezultata rukometne utakmice između Monpeljea i Sevinjea, među kojima su najbolji rukometaš sveta Nikola Karabatić, njegov brat Luka, kao i nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Mladen Bojinović.

Kako prenose francuski mediji, saslušano je osam sadašnjih igrača Monpeljea, uključujući Karabatića, njegovog brata i Bojinovića, zatim dvojica bivših članova Monpeljea, koji su sada u Pari Sen Žermenu, jedan član stručnog štaba i devojka jednog od igrača.

Monpelje se nalazi pod istragom zbog zbog sumnje da je namestio utakmicu sa ekipom Seson Sevinje. Sporni meč odigran je u finišu prethodne sezone, 12. maja, Monpelje je izgubio 31:28, ali je prethodno obezbedio šampionsku titulu.

Istraga je pokrenuta zbog povećanog broja uplata u kladionicama na poraz Monpeljea, a sumnja se da su supruge i devojke rukometaša, kao i nekoliko osoba zaposlenih u klubu uplatili 5.000 evra, što im je donelo zaradu blizu 200.000 evra.

Rukometaši Monpeljea ove sezone igraju u istoj grupi Lige šampiona sa beogradskim Partizanom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA