KAMPANJA NA TVITERU: Ebue poziva na izbacivanje Srbije iz takmičenja

- Možda bi Džon Teri želeo da bude predsednik Fudbalskog Saveza Srbije. Pitajte Rija i Antona Ferdinanda - napisao je bivši fudbaler Aresnala, koristeći haštagove kojima se poziva da se Srbija izbaci iz svih takmičenja

  • 2

Dok se u Srbiji sa neizvesnošću iščekuje ishod istraga koje će pokrenuti UEFA protiv Srbije i Engleske, od kojih bi zavisilo da li će srpski nacionalni timovi učestvovati u takmičenjima narednih godina, reakcije svetskih fudbalera se nižu na društvenim mrežama.

Pre "dekreta" koji je poslao kapiten Liverpula Stiven Džerard u kom opominje da se Srbija momentalno kazni, defanzivac Mančester junajteda Rio Ferdinand pozvao je britanskg premijera Dejvida Kamerona da se situacija prvo očisti u svom, engleskom dvorištu.

Sve se to dešava na društvenoj mreži Tviter, na kojoj se po istom pitanju oglasio i bivši fudbaler Arsenala, a sadašnji Galatasaraja Emanuel Ebue.

- Možda bi Džon Teri želeo da bude predsednik Fudbalskog Saveza Srbije. Pitajte Rija i Antona Ferdinanda - naveo je reprezentativac Obale Slonovače na svom nalogu.

Uz to, Ebue je u nekoliko narednih tvitova tražio "ritvitove" i koristio već uveliko korišćeni haštag #SerbiaShouldBeBanned, što u prevodu znači "Srbiju treba isterati" ili "Srbiji treba zabraniti". Uz taj haštag uredno ide još jedan #KickRacisamOutOfTheGame - "Isterajte rasizam iz igre", kao i #NoMoreCheapFine - "Dosta sa blagim kaznama".

Ukoliko tviteraši kliknu na neke od navedenih haštagova, videće dosta materijala koji ide skladno sa celom kampanjom da su Srbi rasisti...  

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bojan

    18. oktobar 2012 | 20:17

    A kakvi su Englezi?! ...crncugo da nisi pu..o nekom menadzeru jos bi pikao krpenu loptu u onu tvoju zabit odakle jesi!

  • nis

    18. oktobar 2012 | 20:25

    nisam dosad video nesto crnje ni na filmovima ni na netu,nemozes da ga poredis ni sa crnom bojom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA