INTER UTIŠAO HUMSKU: Handanović i Palasio dovoljni za Partizan! (FOTO) (VIDEO)

Inter protutnjao Beogradom i slavio 3:1 golovima argentinskog napadača i Guarina. Tomić strelac 300. evropskog gola crno-belih

  • 0

Fudbaleri Partizana poraženi su od Intera rezultatom 3:1 na stadionu u Humskoj, golovima Rodriga Palasija u 51. i 75, i Fredija Guarina u 87. minutu. Nemanja Tomić ublažio je poraz u 90. minutu, postigavši 300. gol za "crno-bele" u evrotakmičenjima.

Nekoliko puta puštena nova pesma sa razglasa navijača Partizana “Dajte gol” uspela je tek u 90. minutu da promeni stanje stvari u Evropi kada je Partizanov golgeterski saldo u pitanju. Ipak, veliki Inter je rutinski odradio drugih 45 minuta i povećao bodovni saldo, a "crno-bele" ostavio na onom jednom bodu protiv Nefčija.

U drugom poluvremenu beogradskoj publici je objašnjena razlika između ozbiljnog i fudbala entuzijasta.

PARTIZAN – INTER 1:3 (0:0)

Meč je rešen u 51. minutu. Prilično nezainteresovana ekipa Intera je uspela da ko zna koju smušenost domaće odbrane kruniše golom sa školskih terena. Guarin je pronašao Rodriga Palasija, a “serijski ubica” kako su italijanski mediji nazvali argentinskog napadača večeras u Beogradu je stomakom samo ubacio loptu u gol – 0:1.

Drugi gol i treći su bili logična posledica pada u igri "crno-belih" koji su rano ostali bez Saše Ilića (povreda u 30. minutu, zamenio ga Jojić). Snage, koncentracije i kvaliteta nemaju "crno-beli" za 90 minuta “zapadnjačkog” fudbala, iako je daleko pre Italijana morao i trebalo da dođe do gola.

HANDANOVIČU, ALAL TI VERA!

Ako ništa drugo, publika u Humskoj je imala priliku da gleda možda i najboljeg golmana planete u ovom trenutku. Samir Handanović je na nesreću "crno-belih" imao svoje veče, a kada je tako, ko god da je protivnik teško da može do gola. Ako je Partizanu za utehu, uspeo je to na kraju Nemanja Tomić, strelac 300. evropskog gola za crno-bele.

Kakva je hobotnica slovenački golman, videlo se prilikom udaraca Ivanova (dva puta), Stefana Šćepovića i Milana Smiljanića. Lopte koje su mnogi videli u mreži čudesnim intervencijama Handanovića nisu završile tamo gde su svi želeli.

Od trenutka gola gostiju cela atmosfera koja je samo na momente bila usijana je još više splasnula. Prilično je izviždan Medo Kamara u 55. minutu. Reprezentativac Sijera Leonea je po mnogim navijačima jedan od najboljih igrača "crno-belih", ali je svojom indolentnošću zavredio vređanja najviše sa Zapada i Istoka.

DOZIVALI STANOJEVIĆA

Atmosferu u kojoj maltene više niko nije očekivao nikakav pozitivan pomak upotpunilo je prepucavanje dve grupe navijača Partizana koja je prilično iznenadila Italijane.

Na povik „crno-beli“ sa južne tribine, sa severa se vraćao eho „rosoneri“. Grobari koji su tokom meča imali direktan sukob sa malobrojnim pristalicama Intera nisu mogli da odole peckanje omražene frakcije zbog prijateljstva sa navijačima Milana...

Grobari su svoje nezadovoljstvo Vladimirom Vermezovićem pokušali da istaknu i kroz pesmu „Ti si prvi trener Stanoje“, dozivavši Aleksandra Stanojevića. Nisu izostali ni već tradicionalni povici „Uprava napolje“.

VERMEZOVIĆ: IMALI SMO IH, NEZASLUŽENO SMO IZGUBILI

Utisak trenera Partizana po posednjem sudijskom zvižduku je da njegova ekipa nije zaslužila da ovim rezultatom izgubi.

- Imali smo odlične dve šanse u prvom poluvremenu, ali je njihov fenomenalni golman u dve utakmice doneo Interu prednost. Nisamo zaslužili da ovako visoko izgubimo, imali smo šanse i u drugom poluvremenu, sem tih poslednjih 20-ak minuta utakmice - rekao je Vladimir Vermezović.

- Mi smo znali da su oni dobri iz kontranapada i u tranziciji. Dobili su nas na iskustvo. Ovoj ekipi Partizana predstoji dobra budućnost. Za tri dana nas očekuje utakmica u šampionatu. Moramo da se oporavimo, slobodno mogu da kažem, od šoka, jer mislim da smo ih imali! - zaključio je Vermezović.

SASTAVI

PARTIZANPetrović, Miljković, Ivanov, Ostojić, Lazevski - Smiljanić, Kamara (od 55. minuta Marko Šćepović) - Ilić (od 30. minuta Jojić), Tomić, L. Marković - S. Šćepović (od 69. Mitrović).

INTERHandanovič - Silvestre, Kambijaso, Žuan, Žonatan, Guarin, Mudingaj (od 46. Gargano), Pereira, Zaneti, Nagatomo (od 46. Palasio), Livaja.

GRUPA H

Partizan - Inter 1:3 (0:0)

Tomić 90. - Palasio 51, 75, Guarin 87.)

Nefči - Rubin Kazanj 0:1

(Djadjun 16.)

TABELA: Inter 10, Rubin Kazanj 10, Nefči 1, Partizan 1.

(S.M. / Foto: Tanjug/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA