DEBAKL NA "MARAKANI": Vojvodina se igrala sa Zvezdom

Treću godinu zaredom fudbaleri Vojvodine naš najveći stadion napuštaju sa bodovima. U poslednjoj utakmici jesenjeg dela šampionata oni su 3:0 pobedili Zvezdu i Partizanu omogućili da "prezimi" sa šest bodova više

  • 1

Kiks Partizana protiv Spartaka u Subotici fudbalerima Crvene zvezde očigledno nije bio dovoljan motiv da JSL ligu i njihovu ultimativnu borbu za titulu učini zanimljivijom. Vojvodina je u Beogradu, na "Marakani", odigrala sigurno, i apsolutno zasluženo u Novi Sad ide sa bodovima pošto je "crveno-bele" savladala sa velikih 3:0 (2:0).

Šta se dogodilo sa ekipom koja je pre nekoliko nedelja pobedila Partizan? Ovo će analizirati mnogi u Ljutice Bogdana, a sami su sebi učinili "medveđu uslugu". Razlika u odnosu na "crno-bele" je povećana na šest bodova i videćemo koliko će fraza "zvezdino proleće" 2013. imati pokrića. Novosađani su u glavni grad stigli sa saznanjem da pobedom ništa neće dobiti. Ništa osim bodova, a porazom bi bili i novčano kažnjeni! Ipak, kako su se stvari na terenu odvijale, Vojvodina nije mogla da bude poražena.

Dobra taktika na sredini obuzdala je i ono malo "ideje" u organizaciji domaćina, pa su veoma brzo shvatili da u Beogradu mogu do sva tri boda. Odbrana Novosađana je funkcionisala bez greške, a defanzivci Zvezde su glavni krivci za poraz. Prvo je Bajković u 22. minutu napravio kardinalnu grešku, koju je Abubakar Oumaru pretvorio u pogodak. Isti igrač je u smiraj poluvremena, u nadoknadi lako pretrčao Spajića, a Maksimović je nekoliko metara trčao uporedo sa njim, bez ikakve želje da ga spreči u nameri da matira Bajkovića. Opet je Umaru pogodio, četvrti put u sezoni, i tu je bio, bez obzira na činjenicu da su izabranici Aleksandra Jankovića "vraćali" rezultat nekoliko puta ove polusezone, kraj nadanja.

Poslednji ekser u kovčeg stavio je u 47. minutu Stevanović, a isti je u zemlju stavio sudija Mažić u 91. minutu odsviravši kraj. Slaviće se u Novom Sadu, a na "Marakani"... Na "Marakani" zvižduci. Sasvim zasluženo, a transparent "Džajić za predsednika" možda bi mogao da bude početak radikalnih promena koje će uslediti. Još nešto, Vojvodina i treću godinu zaredom sa najvećeg stadiona u Srbiji odlazi bez poraza. Prošle sezone su Novosađani i rešili šampionat, pošto je posle trijumfa nad Zvezdom Partizan "otišao" na +10. Sada je +6... Ima li nade?

Sledi višemesečna pauza, kada bi trebalo da se izvrši remont. Možda je ovo i poslednja utakmica Aleksandra Jankovića?

Crvena zvezda - Vojvodina 0:3 (0:2)

Stadion: Crvene zvezde

Gledalaca: 13.751

Sudija: Milorad Mažić

Strelci: Abubakar 23, 45+1, Stevanović 46.

Žuti kartoni: Vešović, Spajić, Mladenović - Trajković, Bilbija

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Maksimović, Spajić, Mladenović, Dimitrijević (od 47. Milunović), Milivojević, Lazović (od 82. Kadu), Milijaš, Kasalica, Mudrinski. Trener: Aleksandar Jajnković.

Vojvodina: Supić, Vulićević, Trajković, Đurić, Pavlović, Radoja, Ađuru, Stevanović, Kosović (od 62. Moreira), Katai (od 74. Bilbija), Oumaru. Trener: Nebojša Vignjević.

REZULTATI 15. kola:

BSK Borča – OFK Beograd 0:2

( Grbić 20, Bogavac 53. )

Donji Srem – Jagodina 0:2

( Stojanović 3, 45. )

Smederevo – Sloboda 0:1

( Pilipović 90(pen). )

Novi Pazar – Hajduk Kula 0:2

( Adamović 68, 82. )

Radnički K. – Javor 1:2

( Milošević 26. – Milovanović 60, Silva 90. )

Radnički Niš – Rad 1:1

( Stojanović 29. – Đurdević 89. )

Spartak S. – Partizan 2:2

( Nosković 78, Bratić 83. – Marković 12, Šćepović 56. )

Crvena Zvezda – Vojvodina 0:3

TABELA: Partizan 37, C. Zvezda 31, Jagodina 29, Vojvodina 28, Rad 25, Javor 23, Sloboda 23, Spartak 22, OFK Beograd 21, Novi Pazar 15, Donji Srem 15, BSK Borča 14, Radnički Niš 14, Hajduk 13, Radnički K 12, Smederevo 8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yoyo

    1. decembar 2012 | 22:01

    Piju, puše i Zvezdu guše. Džajo, kompletan tim na transfer listu. AKCIJA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA