PARTIZAN - RUBIN 1:1 (KRAJ): Evropsko proleće ni na vidiku u Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

Partizan na svom stadionu protiv Rubina odigrao bez pobednika (1:1) oproštajni meč od ovosezonskog izdanja Lige Evrope. Do sledeće evropske zime...

  • 0

Fudbaleri Partizana utakmicom protiv Rubina iz Kazanja završavaju jesenji deo sezone, a ujedno i takmičenje u Ligi Evrope za sezonu 2012/2013. Prva utakmica između ova dva tima pre dva meseca u Rusiji završena je pobedom domaće ekipe (2:0), pa su se "crno-beli" nadali da sada u utakmici koja nema takmičarskog značaja mogu da vrate Rusima milo za drago.

Delom zbog izostanka takmičarskog duha, delom zbog poklapanja sa košarkaškom utakmicom koja se igra u hali "Pionir" između košarkaških "crno-belih" i Barselone, a malo i zbog hladnog vremena u Beogradu, na stadionu u Humskoj bilo je samo 4.000 gledalaca.

Partizan je prvu šansu imao u sedmom minutu, kada je Volkov uposlio Stefana Šćepovića, ali je napadač Partizana, umesto da završi sam, pokušao da asistira Saši Markoviću, ali je golman Rubina bio brži, mada je Marković uklizao u nadi da će ipak stići do lopte, zakačio golmana gostiju i tom prilikom dobio žuti karton.

S druge strane Rubin je do prve prilike došao tek u 23. minutu, kada je usledio jedan centaršut Kasaeva sa leve strane, da bi Karadeniz sa ivice šesnaesterca uhvatio volej, međutim, golman "crno-belih" Petrović nije morao da interveniše prilikom šuta strelca prvog gola u Kazanju.

Onda je usledio period od 10 minuta pritiska gostiju kada su stvorili još dve-tri prilike od kojih je najbolja bila u 28. minutu, kada je opet Kasaev centrirao za Karadeniza, koji je sa samo pet metara pogodio Petrovića na golu.

Pored te šanse, dobro je i minut ranije izveo slobodan udarac sa 20-ak metara Karlos Eduardo, ali je lopta prošla tik pored leve stative Petrovićevog gola.

Partizan je stvorio samo dve poluprilike iz kojih je i zabeležio dva udarca ka golu, ali golman Rubina Arlauskis se nije namučio prilikom intervencija. Partizanovi igrači igraju vrlo bezopasno.

Na stadionu se od nekolicine navijača čula i pesma "Ooooo, ćao Vermeze", kojom su pristalice "crno-belih" iskazale šta misle o radu Vladimira Vermezovića za ovo kratko vreme koje je proveo u Humskoj.

Poluvreme (0:0)

U drugom poluvremenu "crno-beli" su krenuli sa više želje, a najprimetniji na terenu bio je vezni igrač Saša Marković, koji je prvi imao dobru priliku posle samo jednog minuta igre u drugom delu, ali je bio neprecizan sa samo sedam-osam metara iskosa sa desne strane.

53. minut GOOOOL - opet Saša Marković glavni u priči. Dobro je prošao po strani njegov prezimenjak Lazar u 53. minutu i zavrnuo loptu u sredinu, a Saša je primio na grudi i iz voleja sjajno smestio loptu u suprotan ugao. Arlauskis nije mogao ništa.

59. minut GOOOOL, ali za Rubin. Samo pet minuta trajalo je slavlje "crno-belih" kada je Rondon pobegao Ivanovu iza leđa u petercu Partizana i glavom posle dobrog centaršuta Ansladija sa leve strane, Rondon je sa tri metra glavom lako matirao nemoćnog Petrovića.

Već u sledećem napadu Lazar Marković je ušao u kazneni prostor, a golman Rubina mu je uleteo u liniju kretanja. Igrači Partizana su tražili penal, ali je sudija Hanson samo odmahnuo rukom.

66. minut - Opet Lazar Marković u glavnoj ulozi, sjajno se ubacio iz drugog plana sa desne strane naleteo na dobar centaršut Saše Ilića sa druge strane, bacio se i probao da uhvati volej u letu, ali lopta je otišla daleko pored i iznad gola.

70. minut - sjajna prilika za Rubin - opet je Ansladi prošao po levoj strani, probio do peterca, vratio loptu na šest-sedam metara, kada je na loptu naleteo rezervista Davidov, međutim, šutirao je pravo u Petrovića. Rezultat ostaje 1:1.

74. minut -  Dve izmene izvršio je Vermezović. U igri su Marko Šćepović, koji je ušao umesto brata Stefana, i Jojić, koji je zamenio indisponiranog Tomića.

85. minut - Posle deset minuta bez bukvalno ikakvih šansi na obe strane, Marko Šćepović je primio jednu loptu i krenuo u polukontru, zaustavljen je na ivici šesnaesterca i dobio je slobodan udarac. Isti igrač izveo je slobodnjak, ali to je uradio veoma loše.

Na kraju meč se završio u usporenom ritmu i bez volje i želje i jednih i drugih da nešto promene.

Partizan nije uspeo ove sezone da dođe do pobede u LE, pa čak ni na svom terenu. "Crno-beli" su završili takmičenje sa samo tri boda (od kojih dva sa svog "JNA"), koja su bila dovoljna "samo" za treće mesto u grupi iza Rubina i Intera, a samo ispred azerbejdžanskog Nefčija, koji je na kraju izborio 2:2 u Milanu i imao isto bodova kao i srpski šampion.

I za kraj ono što svake godine poručimo našim timovima posle zimskog učinka u evropskim takmičenjima: Više sreće sledeći put!

Partizan - Rubin 1:1 (0:0)

(Marković S. 53 - Rondon 59)

TABELA: Rubin 14, Inter 11, Partizan 3, Nefči 3

SASTAVI:

Partizan: Petrović, Miljković, Ostojić, Ivanov, Volkov, Smiljanić, S. Marković, Tomić (Jojić 74.), Ilić, L. Marković (Knežević 90.), S. Šćepović (M. Šćepović 72.)

Rubin: Arlauskis, Ansaldi, Markano, Šaronov, Kuzmin, Orbaiz, Boketi, Kasaev (Davidov 62), Eduardo (Eremenko 75), Karadeniz, Rondon.

Gledalaca: 4.000

(D. G. / Foto: partizan.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA