PRIMERA: Espanjol šokirao "kralja", Valjekano iznenadio Valensiju! (VIDEO)

Real Madrid na svom "Bernabeuu" gubio od Espanjola, pa preokrenuo, ali na kraju Katalonci ipak uspeli da izbore nerešeno (2:2). Valensija kod kuće poražena od Rajo Valjekana (1:0), a istim rezultatom slavio i Levante u Saragosi

  • 0

Real Madrid ove sezone bez pobede protiv katalonskih klubova. Posle remija protiv Barselone (2:2), isti rezultat na "Santjago Bernabeuu" izvojevala je i druga ekipa iz katalonske prestonice Espanjol.

"Plavo-beli" iz Barselone poveli su u 31. minutu preko Garsije, ali se Kristijano Ronaldo sjajno snašao posle centaršuta Samija Kedire u poslednjem minutu prvog poluvremena i na odmor se otišlo sa poravnatim rezultatom. Odmah na početku drugog dela, Fabio Koentrao doveo je Madriđane u vođstvo, posle samo tri minuta, i činilo se tada da Real treba samo još malo da doda gas i da će bez problema "zgaziti" Espanjol.

Međutim, šok u prestonici Španije priredio je Albin samo dva minuta pre poslednjeg zvižduka sudije i poravnao na (2:2). Ovim remijem real je "prišao" Barsi na deset bodova, ali Leo Mesi i drugovi posle samo 16 kola mogu da pobegnu na plus 13 ako u večerašnjem derbiju na "Nou kampu" savladaju drugu ekpu iz Madrida Atletiko.

U toku dana dve pobede gostiju, i to minimalnim rezultatom. Levante je slavio u Saragosi (1:0) i time im se odužio za poraz u Kupu kralja. Saragosa je zabeležila i drugi poraz zaredom na svojoj "Romaredi", a uposlednjih šest utakmica osvojili su samo četiri boda. Stefan Babović je ovaj put bio na klupi, ali tu je i ostao tokom svih 90 minuta.

Levante je sada stigao do 27. boda i može ozbiljno da konkuriše za mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Druga pobeda gostiju koja je mnogo veće iznenađenje jeste pobeda Rajo Valjekana u Valensiji (1:0). Na "Mestalji" je Valensija imala dobru šansu da se pobedom probije do sedme pozicije i da sebe dovede u borbu za mesta koja vode u Evropu, ali sve je to srušio Domingez koji je bio precizan sa bele tačke u 83. minutu i srušio nade domaćih.

Ništa nije pomoglo "slepim miševima" pa ni trenerska smena Pelegrini - Valverde, pa je predsednik opet dobio zvižduke i pesme sa tribini: "Ljorente, odlazi".

U poslednjem meču dana veliki derbi, Barselona - Atletiko Madrid.

REZULTATI 16. kola:

subota:

Hetafe – Osasuna 1:1

( Kastro 90+2(pen). – Sola 84. )

Majorka – Atletik Bilbao 0:1

( Aduriz 11. )

Granada – Osasuna 0:0

Sevilja – Malaga 0:2

( Demikelis 49, Eliseu 70(pen). )

nedelja:

Saragosa – Levante 0:1

( Garsija 19. )

Valensija – Rajo Valjekano 0:1

( Domingez 83(pen). )

Real M. – Espanjol 2:2

( Ronaldo 45, Koentrao 48. - Garsija 31, Albin 88. )

Barselona – Atletiko M. 21.00

ponedeljak:

Deportivo – Valjadolid 20.00

Selta – Betis 21.30h

TABELA: Barselona 43(-1), Atletiko M. 37(-1), Real M. 33, Malaga 28, Levante 27, Betis 25(-1), Hetafe 23, Sosijedad 22, Valjekano 22

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA