BARSA GAZDUJE PRIMEROM: Atletiko sve dalje od titule (VIDEO)

Barselona u derbiju 16. kola lako savladala madridski Atletiko (4:1) uz dva gola sjajnog Mesija, i odlepila se na tabeli španske Pirmere

  • 0

Dugo se u španskoj Primeri nije pridavalo više značaja nekom meču od "El klasika". Došlo je vreme da se i to promeni. Derbi meč 16. kola igrao se na stadionu "Kamp nou" između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, između Barselone i jednog tima iz Madrida, samo što ovog puta to nije bio Real već Atletiko. Sve oči bile su uprte i u duel dva najbolja strelca u Španiji - Lea Mesija i Radamaela Falkaa.

9. minut - "Jorgandžije" su, kao i u prošlom meču ove dve ekipe, krenule bolje, jače, sa više odlučnosti i već u devetom minutu su imali prvu sjajnu priliku preko najboljeg strelca Falkaa, koji je posle centaršuta Arde Turana s desne strane glavom pogodio stativu.

24. minut - Isti igrač našao se u još jednoj dobroj prilici kada je na sredini brzo izveden jedan slobodan udarac, Kolumbijac je bio mnogo brži od pratioca Pujola i Pikea, ali je na kraju šutirao pored gola usled predugog fora koji je dao sebi

31. minut GOOOL - Najbolji strelac i igrač katalonskog kluba Leo Mesi izgubio je loptu na sredini u duelu sa Dijegom Koštom koji je dodao loptu Falkao koji se iz jednog poteza oslobodio Busketsa, pretrčao pola terena i izašao oči u oči sa Viktorom Valdesom koji je "išao na procenu", bacio se, ali je sjajnu "Tigre bocnuo" loptu i Atletiko vodi 1:0. To je Falkau bio 17. gol ove sezone u Primeri na 15. utakmici.

36. minut GOOOLČINA - Samo pet minuta trajalo je slavlje gostiju pošto je rezultat izjednačio Adrijano Koreira maestralnim pogodkom. Primio je loptu na desnoj ivici šesnaestrca, ušao unutra i poslao jednu "kiflu" u suprtne raklje, a golman Kurtoa nije mogao ništa da uradi sem da paradom proprati loptu koja putuje u mrežu.

45. minut GOL - Ne bi Barselona bila to što jeste da ne zna da preokrene rezultat. Posle kornera sa leve strane stvorila se gužva u petercu Atletika gde gostujući igrači nisu uspeli da izbiju loptu koja se odbila do Serhia Busketsa na ivici peterca i kada su svi očekivali da će on šutirai iz prve, "zalomio" je Suareza i zakucao loptu u mrežu. Pouvreme (2:1).

U drugom poluvremenu Barselona je u potpunosti preuzela inicijativu i više držala loptu, dok su gosti više pokušavali iz kontri i polukontri, a onda je na scenu stupio Leo Mesi.

57. minut GOOOL - Mesi je prmio jednu jaku loptu na dvadesetak metara od gola, lako se oslobodio igrača koji mu je bio na leđim, uz dva brza kontakta stvorio sebi prostor za šut i smestio loptu u donji desni ugao Kurtoinog gola. To je Argentincu bio 24. gol u prvenstvu ove sezone, 89. u svim takmičenjima i 57. gol ove godine samo u Primeri. Isto 57 golova postigao je i ostatak katalonskog kluba u nacionalnom prvenstvu tekuće 2012. godine.

Barselona je još više smirila igru i držala sve konce u svojim nogama, s vremena na vreme pomalo i zapretila, dok Atletiko bukvalno nije napravio nijednu izglednu priliku u drugom poluvremenu.

80. minut - Jednu od poslednjih ozbiljnijh prilika za domaće imao je Andres Inijesta koji je posle jednog duplog pasa sa Pedrom uputio jedan šut po zemlji sa penala, lopta je u putu ka golu zakačila jednog "jorgandžiju", Kurtoa je već bio na zemlji ali je uspeo nogama da spreči i četvrti pogodak Barselone.

88. minut GOOOL - Mesi još jednom! 90. put ove sezone i čak 25. put u Primeri u tek 16. utakmici u Primeri. Dijego Godin je napravio veliku glupost i hteo je da odigra petom u svom šesnaestrcu, Argentinac je to prepoznao, oduzeo loptu i lagano lobovao golmana gostiju i postigao osmi put zaredom dva gola na jednoj utakmici u utakmicama koje je započeo.

"Vanzemaljci" iz Barselone posle ovog kola ostali su na prvoj poziciji sa čak devet bodova više od Atletika, a neverovatnih 13 od druge madridske ekipe Reala. Pogledajte na kraju ceo meč i sve golove.

Mesi i Barsa nastavljaju da dominiraju!

REZULTATI 16. kola:

subota:

Hetafe – Osasuna 1:1

( Kastro 90+2(pen). – Sola 84. )

Majorka – Atletik Bilbao 0:1

( Aduriz 11. )

Granada – Osasuna 0:0

Sevilja – Malaga 0:2

( Demikelis 49, Eliseu 70(pen). )

nedelja:

Saragosa – Levante 0:1

( Garsija 19. )

Valensija – Rajo Valjekano 0:1

( Domingez 83(pen). )

Real M. – Espanjol 2:2

( Ronaldo 45, Koentrao 48. - Garsija 31, Albin 88. )

Barselona – Atletiko M. 4:1

( Adrijano 36, Buskets 45, Mesi 57, 88. - Falkao 31. )

ponedeljak:

Deportivo – Valjadolid 20.00

Selta – Betis 21.30h

TABELA: Barselona 46, Atletiko M. 37, Real M. 33, Malaga 28, Levante 27, Betis 25(-1), Hetafe 23, Sosijedad 22, Valjekano 22

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA