SKANDAL! Tači i ekipa dali 17 miliona evra Blateru da Kosovo primi u FIFA!

Hašim Tači lično je pozvao nekoliko milionera u inostranstvu* Finansijske injekcije neprestano stižu do FIFA i Blatera* Albanci platili celu organizaciju svečanosti FIFA u Cirihu* Ako treba, organizovaćemo Brazilcima Svetsko prvenstvo, kažu Albanci* Idemo u kvalifikacije za SP 2018!

  • 8

KRUPNE ZVERKE GURAJU KOSOVO U FIFA! Albanski tajkuni ne žale novac kako bi Kosovo ugurali u Svetsku fudbalsku organizaciju. Beogradski dnevni list "San" otkriva kako je nekoliko albanskih moćnika prvom čoveku FIFA Sepu Blateru od 2010. do danas na račun uplatilo 17 miliona evra kako bi im pomogao u ostvarenju sna!

 

Iako iz FIFA uporno ponavljaju i drastično kažnjavaju uplitanje drugih faktora u fudbal, izgleda da ni u moćnoj organizaciji na čijem je čelu Švajcarac nisu imuni na "kintu".

 

"San" od neimenovanog izvora dolazi do pojašnjenja na koje sve karte Albanci igraju kako bi Kosovo dobilo dozvolu da igra zvanične fudbalske mečeve. Krajnji cilj su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

 

Navodno, jedan albanski tajkun platio je celokupnu organizaciju gala svečanosti u Cirihu, na kojoj je svetska kuća fudbala izabrala najbolje fudbalere u 2011. godini.

 

- Cela kampanja je počela 2010. godine i od tada FS Kosova sponzoriše FIFA! Hašim Tači je lično pozvao nekoliko naših milionera u inostranstvu i dao im jasne instrukcije - rekao je neimenovani izvor.

 

Do sada su žalbe FSS uspevale da ponište sav napor, ali je pitanje da li će sledeći put uspeti.

 

- Verujte mi, ostvarićemo cilj da se nađemo u kvalifikacijama za 2018. godinu. Imamo ljude koji ne žale novac da dođemo do cilja. Svidelo vam se ili ne, Kosovo će uskoro imati reprezentaciju kao i Francuska, Srbija, Belgija... - rekao je izvor "Sana".

 

Albanski tajkuni ne žale novac da "pomognu" FIFA, a mogućnosti su im drastično povećane u poslednje vreme.

 

- Finansijske injekcije neprestano stižu Blateru i FIFA, tako da novi pokušaj nikako ne može da propadne. Srbi su svesni toga i znajte da je sve ono što je Vokri izjavio pre dva dana za hrvatske medije 99 odsto istina.

 

Bilo je i šale od strane onih koji veruju da će Kosovo uskoro igrati zvanične utakmice.

 

- Ako treba, našim novcem ćemo organizovati Brazilcima Svetsko prvenstvo, ako im zaškripi. Naše pare niko ne odbija - rekao je izvor i još više potvrdio da se bliži dan kada će kao i Srbija, reprezentacija Kosova igrati međunarodne utakmice.

 

Mnogi su mišljenja da je delimičnu potvrdu toj ideji dao i sam Fudbalski savez Srbije, prihvatanjem igranja utakmica mlađih kategorija Kosova, ali uz saglasnost FSS.

 

Zanimljivo, ova informacija dolazi samo dan posle ujdurme s Fadiljom Vokrijem, prvim čovekom samozvanog FS Kosova, koji tvrdi da su mu prijatelji iz Srbije, ali i iz FK Partizan, čestitali posle odluke FIFA da se Kosovu dozvoli odigravanje prijateljskih mečeva mladih selekcija, klubova, amaterskih i ženskih ekipa. Partizan je kasnije to demantovao.

 

(Telegraf.rs / Izvor: San)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novak

    24. decembar 2012 | 14:59

    Koliko dade Pacoli Jeljcinu,da Rusi budu mirni dok nas kasape 99'te...?

  • Nascimento

    24. decembar 2012 | 15:02

    Svaka im cast ako je tako. Kada bi nasi tajkuni uradili nesto na za nasu zemlju...nasi znaju samo da kradu,kamo srece da kradu po drugim zemljama,nego se okomili na Srbiju a nista joj ne daju za uzvrat. Bravo za siptare na slozi.

  • Strucnjakowsky

    24. decembar 2012 | 16:58

    To se zove lobiranje.Ko ima pare ima i moc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA