ŽALE SE NA SVOJU ODLUKU! UEFA bi veće kazne za Kruševac!

Disciplinski inspektor UEFA Žan Samjuel Leube podneo žalbu na sve kazne koje su donele Kontrolna i Disciplinska komisija i traži da se one pooštre

  • 0

Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je da se žali na sankcije u vezi s incidentima na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske koja je igrana u Kruševcu 16. oktobra u baražu za EP u Izraelu.

Prema pravilniku UEFA, disciplinski inspektor Žan Semjuel Laube ima pravo da otvori istragu, ali i podnese žalbe Apelacionoj komisiji na odluku koju je iznela Disciplinska komisija tog tela, što će i učiniti.

- Razmotrivši odluke o sankcijama u ovom konkretnom slučaju koje su određene obema stranama, disciplinski inspektor UEFA je osetio da je neophodno da se žali u ime UEFA - navodi se u saopštenju vladajućeg tela evropskog fudbala.

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Fudbalski savez Srbije sa 80.000 evra, a mladu reprezentaciju Srbije sa jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog nereda na utakmici između mladih reprezentacija Engleske i Srbije.

Fudbaleri Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić kažnjeni su sa tri utakmice neigranja za bilo koju nacionalnu selekciju, Nikola Ninković sa dve, a Goran Čaušić sa četiri meča. Pored njih, visoke kazne dobila su dvojica trenera srpske selekcije.

UEFA je, takođe, suspendovala reprezentativca Engleske Stivena Kolkera na dve utakmice, a Tomasa Insa na jednu.

Disciplinski inspektor UEFA ima rok do 8. januara 2013. godine da uloži žalbu, a do tog datuma pravo na žalbu imaju i FSS i Fudbalski savez Engleske (FA). Kada taj rok prođe, predmet će biti izveden pred Apelacionu komisiju.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA