VATERPOLISTI ZVEZDE: Igraćemo i bez para!

- Napravili smo veliki posao, oživeli smo klupski vaterpolo u Srbiji. Nadam se da neće sve da propadne - ocenio Denis Šefik

  • 11

Samo sedam dana nakon istorijskog trofeja u Kupu Srbije, vaterpolo klub Crvena zvezda našao se u finansijskom rasulu.

Prvi čovek kluba Viktor Jelenić otvoreno je poručio igračima da novca nema niti će ga biti i da imaju potpunu slobodu da napuste ekipu ukoliko im se ukaže prilika za to.

Ipak, nakon sastanka sa čelnicima, igrači Zvezde održali su interni sastanak i dogovorili se da nastave sa radom kao i do sada.

- Sastali smo se sa čelnicima i jasno nam je poručeno da je situacija loša i da ne znaju da li će klub dobiti obećani novac. Mi igrači smo se sastali i dogovorili da radimo i igramo kao i do sada - rekao je Denis Šefik za "Sport".

Gde biste i mogli da odete?

- U drugu italijansku ligu... Ko još žuri tamo? O odlasku ne razmišljam. Ovde smo da napravimo veliki posao - dodao je nekada najbolji golman sveta.

Zvezda je uz Partizan i Radnički oživela klupski vaterpolo u Srbiji.

- Pogledajte, samo nas je Jug pobedio u prvoj utakmici sezone. Sve ostalo smo odigrali fenomenalno. O našoj klupskoj sceni sada priča ceo svet. Prošle godine je polufinale kupa gledalo 200 ljudi, ove 2.000. Sutradan je viđeno najbolje finale u istoriji vaterpola u Srbiji. Bilo bi šteta da sve to propadne. Najiskrenije se nadam da takav događaj nije viđen sada i nikad više - rekao je Šefik.

Vaterpolisti Zvezde će ostati na okupu uprkos činjenici da su primili samo jednu platu od septembra. Suma koja je klubu neophodna za godišnje poslovanje, nezvanično, manja je od 300.000 evra.

- Nije naše da idemo da obijamo pragove i molimo. Postoji deo koji moramo da obavimo, onaj u bazenu. Ostalo treba da urade oni kojima je to u opisu posla. U današnje vreme je izuzetno teško doći do novca. Razumemo trenutak u kojem se celokupno društvo nalazi, ali se istovremeno i nadamo. Neće valjda sve da propadne - zaključuje Šefik.

Štrajk ni u jednom trenutku nije bio opcija, potvrdio je Nikola Rađen.

- Ne, o tome niko nije razmišljao. Mi stariji smo rekli čelnicima: "Dajte prvo mlađima, pa tek onda nama." Treniraću, zbog sebe, porodice i reprezentacije. I čekaću - rekao je Rađen.

(Telegraf.rs / Izvor: Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N-P

    20. januar 2013 | 12:35

    Momci .. SVAKA ČAST !

  • Socaaaa

    20. januar 2013 | 13:43

    Za svaku pohvalu,nadam se da ce Zvezda ipak izaci iz teske situacije i naci sponzora koji ce dati tih 300 hiljada.samo napred,nasa snaga svima problem je najveci!!!

  • mladen

    20. januar 2013 | 14:03

    NIJE SVE U NOVCU... BRAVO MOMCI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA