ODE PLATA ZA JEDNOG IGRAČA: Zvezda kažnjena sa 15.000 evra

Zbog ubacivanja upaljača, novčića i ostalih predmeta od plastike "crveno-beli" su drastično kažnjeni, a ponovljena greška isprazniće tribine "Pionira". Moguće je i isključenje iz takmičenja u Evropi

  • 0

KK Crvena zvezda Telekom oštro je kažnjena zbog incidenata na utakmici drugog kola LAST 16 faze Evrokupa protiv Galatasaraja.

Naime, zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca koji su ubacivali novčiće i upaljače na teren "crveno-beli" su prinuđeni da u kasu Evrokupa uplate čak 15.000 evra.

NOVČIĆI, UPALJAČI I OSTALI PREDMETI

Iako su trener Vukoičić, kapiten Rakočević i rukovdstvo kluba danima upozoravali sve one koji budu došli u halu da navijaju korektno i bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren, njihov apel, nažalost, nije bio delotvoran, pa će klub snositi oštre sankcije.

Na ovako visoku novčanu kaznu uticalo je nekoliko činjenica. Pre svega, podatak da je to četvrti prekršaj ovakve vrste zbog čega je Crvenu zvezdu Telekom već upozorio disciplinski sudija Evrokupa, a klub je i pre toga bio novčano kažnjavan. Otežavajuća okolnost bila je i činjenica da se ubacivanje tvrdih predmeta na teren ponavljalo nekoliko puta tokom utakmice sa ekipom iz Istanbula.

Tokom prve četvrtine ubacivani su plastični predmeti, nekoliko upaljača i to dva puta. U trećoj četvrtini jedan od sudija pogođen je novčićem, a u poslednjoj četvrtini u dva navrata na teren je palo nekoliko novčića i upaljača.

SLEDEĆI INCIDENT PRAZNI TRIBINE

Ipak, ono što najviše zabrinjava je podatak da je disciplinski sudija Evrokupa poslao preteće upozorenje da ukoliko se ovakvi ili slični incidenti budu ponovili, Crvena zvezda Telekom će biti kažnjena igranjem pred praznim tribinama.

Takođe, među mogućim kaznama spominje se oduzimanje bodova, pa čak i isključivanje tima iz evropskih takmičenja u trajanju od jedne do tri godine.

Da li će ovakav epilog biti dovoljan razlog da se svi neodgovorni pojedinci dozovu pameti i prestanu sa ubacivanjem bilo kakvih predmeta na teren, što isključivo nanosi štetu samo Crvenoj zvezdi, pokazaće već naredni meč "crveno-belih" protiv Uniksa u dvorani Pionir 30. januara - poručuje se u saopštenju Crvene zvezde.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA