Detektivu u slučaju Pistorijus preti optužnica za pokušaj ubistva!

Detektiv Hiltom Boha optužen da je još 2009. pucao na minibus koji nije ispoštovao njegovu naredbu da stane

  • 0

Glavnom detektivu koji radi na slučaju Oskara Pistorijusa (atletičara optuženog za ubistvo s predumišljajem svoje devojke Rive Stinkamp) preti optužnica za pokušaj ubistva zbog otvaranja vatre na minibus u kome se nalazilo sedam osoba, izjavio je portparol južnoafričke policije.

Portparol Nevil Malila izjavio je da bi detektiv Hiltom Boha, koji je svedočio na ročištu u slučaju Pistorijus ove nedelje, trebalo da se pojavi na sudu u maju, preneo je Rojters.

Prema pisanju južnoafričkih medija, Bota je bio optužen da je 2009. godine pucao na minibus koji nije ispunio njegovu naredbu da stane.

- Optužnica protiv njega privremeno je povučena, ali je juče ponovo obnovljena - izjavio je Malila, ne navodeći druge detalje.

U unakrsnom ispitivanju na ročištu na kome je saslušan čuveni paraolimpijac radi utvrđivanja eventualne kaucije, Bota je optužen da je poremetio mesto nesreće u Pistorijusovoj kući. Glavni advokat odbrane Beri Ru optužio je policiju za propuste i greške tokom istrage.

Ročište o utvrđivanju eventualne kaucije za Pistorijusa biće nastavljeno u četvrtak.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA