PRVENAC DI KANIJA: Sanderlend sa tri gola ''častio'' Njukasl (VIDEO)

Italijanski stručnjak nije mogao da poželi bolji način da ostvari prvi trijumf u Premijer ligi

  • 0

Napokon i Sanderlend da pobedi! Trijumfom protiv velikog rivala Njukasla na ''Sent Džejms parku'' rezultatom 3:0, "crne mačke" su prekinule niz od devet mečeva bez pobede. Menadžer Sanderlenda Paolo di Kanio jednostavno nije mogao da poželi bolje mesto da ostvari prvi trijumf u Premijer ligi.

Kao i uvek kada je u pitanju susret ova dva kluba, tenzije su velike, a igrači na terenu daju 100 odsto svojih mogućnosti s obzirom na to da je ovo jedan od najvećih derbija Engleske – takozvani ''Severoistočni''.

Njukasl je u ovaj duel ušao kao blagi favorit, uzimajući u obzir stanje na tabeli i činjenicu da od Sanderlenda nisu izgubili još od 2008. godine, ali je četa Paola di Kanija u ovom meču pokazala da su dostojni da i sledeće sezone igraju u Premijer ligi jer pobediti "svrake" na njihovom stadionu čak 3:0 nije mala stvar.

Sanderlend je poveo u 27. minutu posle fenomenalnog solo prodora i gola Stefana Sisinjona. Tim Krul u ovoj situaciji jednostavno nije mogao ništa da učini.

Domaći tim je krenuo silovito u drugom poluvremenu. Papis Sise je postigao pogodak u 60. minutu, koji je, čini se, neopravdano poništen zbog ofsajda. Imao je Sise samo nekoliko minuta kasnije još jednu dobru priliku, ali je glavom sa pet metara šutirao preko gola.

A, onda šok za Njukasl! Igrao se 74. minut kada je Adam Džonson sjajno pogodio sa ivice šesnaesterca i najavio trijumf svog tima. Navijači gostiju, kao i Di Kanio, u tim trenucima bili su u delirijumu, a kada je David Von još jednom savladao Krula u 81. minutu, sreći Sanderlenda nije bilo kraja.

REZULTATI 33. kola:

Arsenal – Norič 3:1

(Arteta 85. penal, Basong 88. autogol, Podolski 90. – Tarner 57.)

Aston Vila – Fulam 1:1

(N’Zogbija 55. – Delf 66. ag)

Everton – Kvins Park Rendžers 2:0

(Gibson 40, Aničebe 56.)

Reding – Liverpul 0:0

Sautempton – Vest Hem 1:1

(Ramirez 59 – Kerol 66)

Nedelja:

Njukasl – Sanderlend 0:3

(Sisinjon 27, Džonson 72, Von 81)

Stouk – Mančester junajted

TABELA: Mančester junajted 77, Mančester siti 65, Arsenal 59, Čelsi 58, Totenhem 58, Everton 55, Liverpul 50, itd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA