VUKOTIĆ: Zbog Saleta Ilića ljudi dolaze na stadion!

Legenda Partizana ocenio da je Ilić igrač zbog kakvog se voli fudbal i dolazi na stadion i da je obeležio veliki period Partizana

  • 1

Kapiten Partizana Saša Ilić ima punu podršku legende kluba Momčila Vukotića u pohodu na rušenje klupskih rekorda. Ilić je realizacijom penala u Ivanjici stigao do 113. gola u dresu "crno-belih" i izjednačio se sa Momčilom Vukotićem na večnoj listi strelaca kluba iz Humske. Stjepan Bobek sa 117 golova je i dalje najbolji strelac, ali pitanje do kada...

- Naravno da mi je drago što će jedan takav igrač da me dostigne, jer on je obeležio ovaj period Partizana. Zbog takvih igrača se voli fudbal i dolazi na stadion - izjavio je Momčilo Vukotić za Telegraf.rs.

- Istakao bih da su tri vodeća strelca igrači sredine terena, što daje veći značaj tom rezultatu, jer sa te pozicije ipak je teže tresti mreže nego iz špica. Očito, Partizan je uvek imao dobre igrače na sredini - ocenio je legendarni Moca, a zatim dodao:

- Nadam se da će Saša nadmašiti i mene i Bobeka i da će pomoći da osvojimo šestu uzastopnu titulu. Teško je praviti poređenja gde je njegovo mesto u istoriji kluba ako uzmemo u obzir sve fudbalere od 1945. do danas, ali svakako je  među onima koji su ostavili najdublji trag.

Direktor omladinske škole "crno-belih" ne strepi da bi večiti rival Crvena zvezda u završnici prvenstva mogla da prestigne Partizan i preotme tron u Jelen Superligi.

- Ne verujem da to može da se desi. Partizan ima najbolji tim i četiri boda prednosti u ovoj fazi prvenstva velika je prednost - ocenio je Vukotić, a onda i otkrio koji mu je najdraži gol od 112 u šampionatima nekadašnje SFRJ.

- Dragi su mi svi golovi protiv Zvezde, ali možda mi je najdraži stoti koji sam postigao, protiv Dinama u Zagrebu. Em je bio jubilaran, em je bio lep, a osvojili smo i prvenstvo - prisetio se Vukotić trećeg gola za "crno-bele" u čuvenoj pobedi Partizana na Maksimirusa  4:3, koja je, iako ostvarena u jesenjem delu šampionata 1982/83, otvorila put ka devetoj tituli i okončala četvorogodišnju krizu kluba iz Humske, najgoru koju je Partizan ikad doživeo.

Kada je reč o najdražoj tituli, Moca ističe onu iz 1978. osvojenu uz rekordna 54 boda i dominaciju u duelima sa članovima takozvane "velike četvorke", uz samo dva poraza u 34 kola.

- Meni je svaka titula draga na svoj način, ali šampionat 1978. osvojili smo zaista uverljivo. Postavili smo rekord u bodovima, a od 12 mogućih protiv Zvezde, Hajduka i Dinama osvojili smo 11 (tada se za pobedu dobijalo dva boda). Jedino smo sa Hajdukom odigrali nerešeno u Beogradu, sve ostalo smo dobili i to sa timom koji po imenima i nije bio tako zvučan kao neki raniji kojima je titula izmicala. Neverovatno je da jedan Miloš Milutinović nikad sa Partizanom nije bio šampion - ocenio je za kraj Momčilo Vukotić.

(A. Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA