PARTIZAN ŠAMPION! Ponovo! 12. put zaredom! (FOTO) (VIDEO)

Crvena zvezda je prikazala jednu od najgorih partija ove sezone, a Partizan je odigrao odlično i zasluženo odbranio šampionsku titulu, U "Pioniru" je rezultat bio 68:52 (15:11, 19:10, 16:12, 18:19)

  • 15

Partizan je šampion Srbije! Crno-beli su potpuno iskoristili krah Crvene zvezde u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa Superlige i slavili 68:52 (15:11, 19:10, 16:12, 18:19) i - odbranili titulu šampiona Srbije!

Među glavnim favoritima za osvajanje ABA i srpske lige bila je Zvezda. Igrom u četvrtoj utakmici nije zaslužila ni početno slovo reči "favorit", pa je čitav šou preuzeo, zasluženo, podmalđeni tim Partizana, koji je osvojio 12. uzastopnu titulu fokusiranom i disciplinovanom igrom u svim segmentima.

U utakmici gde je trebalo da pokaže najviše herojskog u svojim redovima, košarkaše Crvene zvezde kao da je neko po kazni poslao pred svoje navijače u "Pioniru". Sjajna ekipa Duška Vujoševića prikazala odličnu igru, čvršću od protivničke, verovatno i boljom od one u finalu ABA lige. Slobodno možemo da kažemo da crno-beli, koji su se cele godine borili sa ekipama boljim od sebe makar i po imenima,  sasvim zasluženo slave i drugi trofej ove godine.

Najefikasniji u Partizanu bili su Bogdanović sa 17 poena (3/4 za tri), Lovernj 15, Lučić 14 i Milosavljevića sa 10 poena. Na drugoj strani, Nelson je postigao 12 poena, Katić 11 i Rakoćević 10 poena.

Duško Vujošević je posle meča poručio Crvenoj zvezdi stih iz pesme Đorđa Balaševića, a potom je na konferenciji za novinare govorio o predsedniku crveno-belih Nebojši Čoviću. Naravno, odmah posle se novinarima obratio i predsednik Crvene zvezde.

Tek posle skoro devet minuta igre su obe ekipe imale dvocifren broj poena. Dosta faulova je obeležilo prvu četvrtinu (11 za Partizan, 4 za Zvezdu), što je najveći bio problem centrima crno-belima: Gagić je napravio tri, Musli dve, pa je Vujošević bio prinuđen da na teren pošalje mladog Milutinova. Crveno-beli su bili bolji u odbrani i u skoku, ali su promašivali sve - samo četiri poena iz igre, a nijednom nije pogodila iz čak sedam pokušaja za tri poena.

Sjajnim zakucavanjem Lučića, a potom trojkom Milosavljevića Partizan stiže do pet poena prednosti 13:8, a da nije izgubio čak osam lopti, brzo bi se odlepio na ozbiljniju prednost.

Drugu četvrtinu započeo je Partizan strahovitom serijom od 15:0, poenima mladog Bogdanovića (dve trojke), Bertansa, Gordića. Sve do petneastog minuta Zvezda nije mogla da postigne koš iz igre. Tada je tek Rakočević pokazao da može da stigne do koša, jer su njegovi saigrači promašivali gotovo sve.

U napadu nigde se nije ni nazirala ideja kako doći do koša, ni kako premostiti usku Partizanovu zonu. Kako su se promašaji ređali, tako je opadalo samopouzdanje Zvezdinih igrača. Selekcija šuta je bila katastrofalna, pa je posle 20 minuta Zvezdin skor izgledo ovako: 4/27 iz igre (13 poena čak postignuto sa linije penala), 0/12 za tri. Sve je Partizan koristio zbog strpljivijih napada: 11/19 iz igre i 4/5 za tri poena.

Krajem poluvremena se povredio Davis Bertans, iznet je sa terena sa bolnom grimasom, držeći se za desno koleno. Nije mogao da odigra drugo poluvreme. U pauzi su sa tribina poleteli razni tvrdi predmeti ka treneru crno-belih Dušku Vujoševiću!

Kada se konačno i Katić u nastavku upisao iz reketa, usledila je maestralna sekvenca kapitena crno-belih Lučića - prošetao se do protivničkog koša, gde je pogodio koš i prekasno fauliran - i to nesportski. Posle preciznih slobodnih bacanja, usledio je nov napad Partizana i trojka Lučića za +19, što je i označilo definitvan krah Zvezde. Usledio je potom i 24 poena zaostatka, a lopta kao začarana, nije ulazila u koš. Prvu trojku iz 18. pokušaja postigao je Radivojević u 28. minutu.

Odraz nemoći domaćih se najbolje video kada su napravili po dve nesportske lične greške tokom treće, i još dve tokom odlučujuće deonice. Brojčano manji "grobari" bili su glasniji od razočaranih "delija"...

Nelson je uspeo da posle dve trojke napravi seriju Zvezde od 10:0, ali Partizan je i na to imao odgovor.

Čisto da notiramo, Zvezda je na kraju imala 3/24 za tri.

Navijači su pre početka meča pozdravili povremenog fudbalskog reprezentativca Srbije Miloša Ninkovića, za kog se gotovo svakog leta govori da je na pragu dolaska na "Marakanu". Vrlo važnoj utakmici prisustvovao i doskorašnji i dugogodišnji fudbaler Intera, Dejan Stanković, koji je takođe gromoglasno pozdravljen. Tu su bili i sportski direktor fudbalskog kluba Zoran Stojadinović i potpredsednik Slaviša Kokeza, a podršku je pružao i nekadašnji košarkaš Zvezde Nemanja Nedović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA