MOŽE LI DA SRUŠI BOLTA? Gej istrčao 100 metara za 9,79 sekundi

Amerikanac pobedio na trci Dijamantske lige u Lozani na kojoj nije nastupio Olimpijski šampion i svetski rekorder, ali njihov duel mogao bi da bude zakazan već u Parizu 6. jula

  • 1

Američki atletičar Tajson Gej trijumfovao je u trci na 100 metara na mitingu Dijamantske lige u Lozani čime je najavio da bi možda mogao da pobedi neprikosnovenog Juseina Bolta, koji nije nastupio u Lozani!

Međutim, njihov duel mogao bi da usledi već u subotu 6. jula na mitingu u Parizu.

Amerikanac je stazu istrčao za  9,79 sekundi i na drugom mestu ostavio Jamajkanca Asafu Pauela, koji je zabeležio najbolji rezultat sezone 9,88. Treće mesto pripalo je Majklu Rodžersu sa 9,96.

Kim Kolins (Sent Kits i Nevis) je sa 37 godina vremenom 9,97 zauzeo četvrtu poziciju i postavio nacionalni rekord.

Sa druge strane Ukrajinac Bohdan Bondarenko je bio jedna od zvezda večeri. Ukrajinac je pobedio u skoku uvis rezultatom 2,41 m, što je najbolja visina u svetu od 1994. godine i ovim je zauzeo četvrto mesto na svetskoj večnoj listi.

Podigao je letvicu na 2,46 i pokušao da obori svetski rekord u vlasništvu Havijera Sotojamora od 2,45 metara, ali je rušio letvicu. Sotomajor je pomenut rezultat postavio 1993. godine. Evropski rekord je u vlasništvu Patrika Sjeberga još od 1987. godine i iznosi 2,42 m.

Bondarenko je oborio rekord mitinga, kao i nacionalni rekord.

Bez premca je Sandra Perković u bacanju diska. Nijedan poraz nije doživela do sada u ovogodišnjoj Dijamantskoj ligi, a sada je u Lozani zablistala najboljim rezultatom sezone u svetu i rekordom mitinga – 68,96 metara.

I prethodna daljina broj 1 u svetu bila je u vlasništvu mlade Hrvatice. Na mitingu u Njujorku bacila je disk do 68,48 m.

Perkovićeva je, inače, već obezbedila pobedu u Dijamantskoj trci i odbranila je titulu od prošle sezone. Pobedila je na svih pet mitinga do sada, pa joj na preostala dva niko ne može pripretiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA