Francuskinja "oduvala" hrabru Lisicki i osvojila Vimbldon

Više nego ubedljivo Francuskinja je došla do prvog gren slema u karijeri. Ona je sa 6:1, 6:4 pobedila najprijatnije iznenađenje Vimbldona

  • 1

Iako su kladionice veće šanse davale Sabine Lisicki, Nemica je sopstvenim greškama, da ne kažemo glupostima, pomogla da Marion Bartoli dođe do prvog Vimbldona u karijeri. Francuskinja, super raspoložena i požrtvovana, u drugom finalu na travi "Sve engleskog kluba" osvaja trofej pobedom od 2:0 (6:1, 6:4).

Sam početak meča, u kojem je prva Nemica u finalu posle 1999. godine i Štefi Graf, nije obećavao ovakav rasplet. Lisicki je uspela da dobije prvi servis, a onda je, iako bez preterane podrške sa tribina, Bartoli krenula da "gazi". Da gazi, ali ne samo travu. Marion je dobila šest sledećih gemova, samim tim i set.

Sličan scenario dogodio se i u drugom... Lisicki je pokušavala da preokrene tok meča, ali joj to ovoga puta nije polazilo za rukom. A i kako kada je imala više od 20-tak neiznuđenih grešaka od protivnice. Kada je videla da sve odlazi u ... Lisicki je počela i da "paniči", pa je i ako dobro počne poen isti završavala katastrofalnim izborom udaraca.

Konačno, prvi gren-slem u karijeri Bartoli dobija više nego ubedljivo, a od sledećeg ponedeljka će biti i članica kluba Top 10 WTA liste.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    6. jul 2013 | 17:50

    Steta za Lisicki, ona je moja omiljena teniserka posle nase Ane a pre Sarapove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA