FRKA: Mladi košarkaši Srbije pred eliminacijom sa Evropskog prvenstva!

Nakon što su prokockali 12 poena razlike protiv Litvanaca, našim mladim košarkašima nije bilo dovoljno ni "+11" protiv Grka, od kojih su u drugom kolu Evropskog prvenstva izgubili sa 79:73

  • 1

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije je doživela drugi poraz na U-20 šampionatu Evrope, a posle izgubljenog meča od Grčke "orlići" moraju da dobiju preostala dva, protiv Nemaca i Gruzije, ne bi li se domogli druge faze.

Neizvesna utakmica donela je dva velika obrta, a na kraju epilog koji po ekipu selektora Vlade Jovanovića uopšte nije bio povoljan. Dan posle poraza od Litvanije, na startu prvenstva, doživljen je novi, pa se sa strepnjom ulazi u završnicu prve faze takmičenja čiji je domaćin estonski Talin.

Kada su Grci poveli sa 44:39, počeo je veliki nalet naših mladih košarkaša. Serijom od 16:0 preuzeli su vođstvo, a tokom ta četiri minuta briljirao je Luka Mitrović, pogodivši koš rivala četiri puta iz igre, i još triput sa linije penala.

Tek kada su "orlići" poveli 55:44, Grci su se trgnuli. Ostalo im je čitavih 14 minuta da i sami naprave preokret, a to su uradili prilično brzo. U 35. su uspeli da povedu, a onda da u neizvesnoj završnici iskoriste greške rivala i odu na "+4" pred poslednji minut.

U njemu je Miljenović sa linije penala primakao Srbiju na 71:73, ali je Grčka smirenom igrom sačuvala prednost, obezbedivši tako trijumf.

Papapetru je sa 18 poena predvodio Grke, za koje je Larancakis ubacio 17, Bohoridis 16, a Antetokunmpo 14. Pobednici su obilato koristili kontre, postigavši 20 poena na taj način, dok su "orlići" uzalud dobili bitku u reketu, gde su postigli 12 poena više od suparnika (40:28).

U ekipi selektora Jovanovića Marinković je bio najefikasniji sa 17 poena, Mitrović je postigao 15, od čega 11 u pomenutoj seriji, a do dvocifrenog košgeterskog učinka stigao je još i Miljenović, sa deset poena, ali i samo dva pogotka iz devet pokušaja.

U trećem kolu, mlada reprezentacija Srbije igraće protiv Nemačke, u petak od 18 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA