Lovren zaledio Enfild, Čelsiju gradski derbi protiv Fulama, debakl Di Kanija (VIDEO)

Hrvatski reprezentativac postigao pobedonosni pogodak za Sauthempton u 53. minutu. Njukasl i Vest Hem poraženi kod kuće sa 3:2, iako su dva puta vodili. Debakl Sanderlenda

  • 0

Liverpul nastavlja po starom! Posle fenomenalnog starta i tri vezane pobede na početku Premijer lige ''crveni sa Enfilda'' su razočarali svoje navijače i doživeli poraz od Sauthemptona – 1:0.

Junak druge ovosezonske pobede Sauthemptona bio je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, koji je bio precizan u 53. minutu i tako sprečio domaćina da zabeleži svoju jubilarnu 400. pobedu u ligi.

Ako je kiks protiv Svonsija u prethodnom kolu (2:2) bio donekle i realan, poraz protiv ''svetaca'' je svakako neočekivan i, kako sada stvari stoje, navijači na ''Enfildu'' će ponovo gledati promenjljive igre svojih miljenika. Bio je ovo prvi poraz Liverpula još od 16. marta prethodne sezone, kada su upravo protiv Sauthemtona doživeli ubedljiv poraz sa 3:1.

Fudbaleri Čelsija pobedili su u Londonu Fulam sa 2:0, ali tek golovima u drugom poluvremenu. Pogotke za tim sa ''Stamford Bridža'' postigli su Oskar u 52. i Mikel u 84. minutu. Srpski reprezentativac Branislava Ivanović odigrao je ceo meča za "plavce".

Ovo je bila prva pobeda Čelsija posle četiri meča bez trijumfa, računajući i mečeve protiv Bajerna u Superkupu i Bazela u Ligi šampiona.

Prava goleada viđena je na ''Sent Džejms Parku'', gde je Njukasl izgubio od Hala (2:3), iako su dva puta vodili golovima novopridošlice iz KPR-a Loika Remija. ''Tigrovi'' očigledno znaju kako da izađu na kraj sa Njukaslom s obzirom na to da im je ovo bio treći meč u Premijer ligi i druga pobeda, uz jedan remi.

Odlično prvo poluvreme za ''svrake'' Francuz je krunisao golovima u 10. i 44. minutu, ali je pogodak Bredija u 26. minutu najavio ''drugu priču'' u nastavku, a gol Elmohamadija na samom početku drugog dela i Aluka u 76. minutu doneo je Halu pru gostujuću pobedu.

Paolo di Kanio i Sanderlend ne znaju za pobedu u ovoj sezoni i poraz protiv VBA ih je zakucao za dno tabele – 3:0. Prošlogodišnja uzdanica Di Kanija Stefan Sesenjon, sada fudbaler kluba iz Birmingema, načeo je nekadašnji klub golom u 20. minutu da bi Ridgevel u 76. minutu i Amalfitano u samoj nadoknadi vremena, postavili konačan rezultat.

Žestoko je bilo i u Lodonu, gde je viđeno čak pet golova, penal i crveni karton, ali i poraz Vest Hema od Evertona – 2:3. Junak trijumfa bio je dvostruki strelac Lejton Bejns (62. 82. minut) dok je trijumf ''karamelama'' doneo Lukaku u 85. minutu, samo tri minuta pošto je Nobl zaradio drugi žuti karton. Zanimljivo, isti igrač je u 77. minutu bio precizan sa bele tačke za drugo vođstvo Vest Hema.

Crna serija Aston Vile je prekinuta! Iako su već u šestom minutu skrivili penal, a nakon 28 minuta ostali i bez najboljeg strelca Kristijana Bentekea, fudbaleri iz Birmingema uspeli su da savladaju Norič u gostima debitantskim golom Libora Kozaka u Premijer ligi − 1:0.

Bivši napadač Lacija, koji je na ''Vila park'' stigao u letnjem prelaznom roku, bio je precizan u 30. minutu, posle odlične asistencije Agbonlahora, samo dva minuta pošto je zamenino Bentekea, koji je teren napustio zbog povrede.

Ključni momenat dogodio se već na samom početku meča. Imao je Norič šansu u šestom minutu da povede sa penala, ali je šut Snodgrasa sjajno ukrotio Guzan. To kao da je obeshrabrilo domaćina koji do kraja meča, uprkos terenskoj inicijativi, nije uspeo da se spase poraza.

Aston Vili su ovo prvi bodovi posle tri uzastopna poraza, dok je Norič zabeležio drugi uzastopni poraz.

PREMIJER LIGA - 5. kolo:

Subota:

Norič - Aston Vila 0:1 (0:1)

(Kozak 30)

Liverpul - Sauthempton 0:1 (0:0)

(Lovren 53)

Njukasl - Hal Siti 2:3 (2:1)

(Remi 10, 44 - Bredi 26, Elmohamadi 49, Aluko 76)

VBA - Sanderlend 3:0 (1:0)

(Sesenjon 20, Ridgevel 76, Amalfitano 93)

Vest Hem - Everton 2:3 (1:0)

(Morison 31, Nobl 77p - Bejns 62, 83, Lukaku 85)

Čelsi  -Fulam (18:30)

Nedelja:

Arsenal - Stouk (14:30)

Kristal Palas - Svonsi (14:30)

Kardif - Totenhem (17:00)

Mančester Siti  - Mančester junajted (17:00)

Tabela: Liverpul 10, Arsenal 9 (-1), Totenhem 9 (-1), Everton 9, Sautempton 8, Mančester Siti 7 (-1), Mančester junajted 7 (-1), Čelsi 7 (-1)...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA