Španci iskalili bes na Hrvatima, lako osvojili bronzu!

Svostruki uzastopni šampion Evrope krunu je ostavio ili Litvaniji ili Francuskoj, ali je sa 92:66 pobedio Hrvatsku u borbi za bronzom

  • 2

Želja je jedno, a mogućnosti... E, to je neka druga dimenzija. Želeli su Hrvati bronzu, ali je razlika u klasi bila tolika da su doskorašnji dvostruki šampioni Evrope lagano došli do medalje, tek da spasu slovenačku kampanju. Španija - Hrvatska 92:66 (23:18, 24:18, 16:12, 29:18).

Plejmejker Reala Ljulj je bio "džoker" u Orenginom sastavu. Maksimalno raspoložen Hrvatima ubacio je pet trojki u momentima kada su gradili prednost. Usput, Ljulj je i zakucao, a to se ne dešava tako često.

Gasol je odigrao "prosečno", ali dovoljno da se održava prednost. Hrvati su ućutkana, i na terenu i na tribinama, pred kraj treće deonice kada su Rodrigez i Fernandez uradili ono što rade godinama. Serhio na sredini organizuje napad, a sa leve strane Rudi istrčava... Alej-ap je neminovan. Tada su Španci imali 61:47. Međutim, kada su sredinom druge deonice stigli do suficita od desetak poena iskusno su razliku održavali maksimalno kontrolišući tok meča. Raspad sistema "šahovničara" dogodio se posle spomenutog alej-apa, pa ni ne čudi razlika od 26 poena.

Ljulj je sa 21 poena bio najefikasniji. Gasol je u pobedi dodao 17 (9sk). Klaver je ubacio 16, dok je Rubio imao šest asistencija. U redovima Hrvatske, kojoj se nije ponovila Atina, Bogdanović je bio najefikasniji akter utakmice sa 22 poena. Roko-Leni je dodao 12.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hahaha

    22. septembar 2013 | 19:33

    Hrvati napustili podijum za dodelu medalja :p

  • RS

    23. septembar 2013 | 07:25

    Nastavlja se "Atinsko prokletstvo" - ko jednom sidje sa postolja tesko se na njega penje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA