PREMIJER: Het-trik Suareza za pobedu Liverpula, Junajted se provukao, Arsenal čuva vrh!

Golovi Mikaela Artete i Olivijea Žirua u drugom poluvremenu bili su dovoljni Arsenalu za tri boda, čime su nastavili tradiciju neporaženosti na gostovanjima u ovoj sezoni kad god su prvi poveli

  • 0

Pobedom Arsenala protiv Kristala Palasa otvoreno je 9. kolo Premijer lige! Tobdžije su u malom gradskom derbiju slavile sa 1:0 čime su osigurali lidersku poziciju 

Poraz od Borusije Dortmund na Emirejtsu u Ligi šampiona nije ostavilo posledice po tim Arsena Vengera, iako na gostovanju Kristal Palasu nisu dominirali. Gol Mikaela Artete sa bele tačke početko drugog dela i Olivijea Žirua u 88. minutu bili su dovoljni  Arsenalu za tri boda, čime su nastavili tradiciju neporaženosti na gostovanjima u ovoj sezoni kad god su prvi poveli.

Međutim, nije bilo sve idealno po tobdžije jer je Španac Arteta posle starta nad bivšim saigračem Maruonom Šamakom dobio direktan crveni karton u 66. minutu, pa su do finiša i gola Žirua navijači Arsenala strepeli za pobedu.

Urugvajac Luis Suarez predvodio je Liverpul do ubedljive pobede protiv Vest Bromič Albiona od 4:1! Napadač "crvenih" postigao je het-trik, što mu je od povratka na teren zbog suspenzije čak 6 gol na četiri odigrana meča.

Mančester junajted daleko je od igre i rezultata od prošle sezone, a malo je falilo da crveni đavoli dožive novi kiks na Old Trafordu. Stouk je predvođen Piterom Kraučom koji je postigao gol u 4. minutu, imao prednost protiv Mančestera do finiša meča kada su Runi i Ćićarito za dva minuta preokrenuli rezultat.

PREMIJER LIGA, 9. kolo:

Kristal Palas - Arenal 0:2

(Arteta 47, Žiru 88)

Aston Vila - Everton 0:2

(Lukaku 70, Leo Osman 81)

Liverpul - Vest Bromič Albion 4:1

(Suarez 12,18,55, Staridž 77 - Morison 66)

Mančester junajted - Stouk 3:2

(Van Persi 43, Runi 78, Hernandez 79 - Krauč 4, Arnautović 45)

Norič - Kardif 0:0

Sautempton - Fulam 2:0

(Lambert 21, Rodrigez 42)

Nedelja:

Sanderlend - Njukasl (14:30)

Čelzi - Mančester siti (17:00)

Svonsi - Vest Hem (17:00)

Totenhem - Hal (17:00)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA