Škot ostao bez žene i kuće jer ne propušta mečeve reprezentacije! (VIDEO)

Navijač u kiltu Riki Levri nikada nije propustio utakmice nacionalnog tima Škotske zbog čega je 1978. godine ostao bez svega jer je ''zapucao'' na SP u Argentinu

  • 2

Fudbaleri Škotske tokom reprezentativne pauze gostuju u Oslu gde će odigrati prijateljski meč sa Norveškom, a na tribinama će se ponovo naći najverniji navijač u kiltu - Riki Levri (69), koji ne propušta nijedan meč nacionalnog tima.

Ko je Riki Levri? Neki će reći budala, neki da je istinski navijač, međutim, nema sumnje da će ostati upamćen po tome što je kroz život usputno gubio kola, posao, ženu, naposletku i kuću, a sve zbog toga što je 1978. godine odlučio da putuje na SP u Argentinu. Naime, to putovanje ga je tada koštalo pravo malo bogatstvo.

- Čitao sam u novinama da je put koštao 1.200 funti, što je u to vreme bilo dosta novca. Otišao sam u četiri banke i založio auto. Tada nije bilo kompjutera, pa se moglo. Prodao sam auto i sakupio novac, ali sam agentu rekao da papire ne šalje kući nego kod moje majke da ih ne bi videla žena - rekao je Riki, i dodao:

- Prikrivanje nije bilo uspešno, ali ja sam ipak otišao. Ona je ubrzo nakon toga otišla od mene i uzela mi sve što sam imao. Međutim, ne žalim jer sam bio u Argentini, a sa bivšom ženom danas imam dobar odnos.

Osim Rikija u Oslo je stiglo oko 1.000 navijača Škotske poznatijih kao ''tartanska armija'' koji imaju slično mišljenje i koji su, zajedno sa Rikijem, bili i u Novom Sadu kada su ''suknjice'' igrale sa Srbijom.

- Za nas je svaki meč isti. Putujemo sa nacionalnim timom zato što smo Škoti i volimo svoju naciju svim srcem - istakli su uglas navijači koji su na razne načine (brodom, avionom, autobusom) stigli u Norvešku.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA