KO MENJA MIHU? Srbija se probudila sa sedam kandidata za mesto selektora

Selektor omladinske reprezentacije Ljubinko Drulović smatra da je spreman za izazov da preuzime A selekciju posle odlaska Siniše Mihajlovića. U opticaju su i Jovanović, Rajevac, Tumbaković...

  • 26

Fudbalska reprezentacija i definitivno više nema selektora. Siniša Mihajlović i Fudbalski savez Srbije sporazumno su raskinuli ugovor, što je sada već bivši selektor obelodanio posle revijalne utakmice između A tima i selekcije novinara.

O Mihajlovićevim rezultatima će se tek raspravljati, ali u savezu bi već trebalo da je na snazi rasprava ko će zameniti Mihajlovića.

Mediji su počeli da licitiraju već kad se prvi put pojavila informacija da će dosadašnji selektor preuzeti italijansku Sampdoriju. Među prvima je proslavljeni Dragan Stojković, koji bi uskoro trebalo da završi svoju veliku epizodu u japanskoj Nagoji. I Mihajlović je u par navrata isticao da bi Piksi bio dobro rešenje, mada postoje i navodi da je Stojković, isto kao i bivši trener Partizana Aleksandar Stanojević, već odbio mesto selektora u pregovorima sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem. Navodno, tada se Karadžić okrenuo drugom uspešnom srpskom treneru Ivanu Jovanoviću. Trener Al Nasra je i tokom razgovora sa novinarima u Dubaiju rekao da bio voleo da u nekom trenutku preuzme reprezentaciju Srbije.

Takođe, u opticaju je i Milovan Rajevac, bivši selektor Gane, koji je nekoliko puta isticao kada je bio medijski kandidat za preuzimanje klupe Crvene zvezde ili Partizana, da mu je ambicija neka od reprezentacija.

Pojedini mediji su spekulisali da je ipak bivši i najuspešniji trener Partizana Ljubiša Tumbaković "prvi pik" za stratega koji će voditi reprezentaciju u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Njega više ne sprečava nikakav ugovor, s obzirom da nije više trener kineskog Vuhana.

Još jedan kandidat ima dobre preporuke za preuzimanje A tima, a to je svakako Ljubinko Drulović, selektor omladinske reprezentacije Srbije koja je proletos osvojila Evropsko prvenstvo. Njemu ugovor sa Savezom ističe 31. decembra 2013. godine.

- Ne znam hoće li biti produžen, tek bi trebalo da pričam sa čelnicima Saveza i da iskristališemo želje i mogućnosti - rekao je Drulović "Novostima", ističući da je sigurno spreman da preuzme seniorsku selekciju.

- Spreman sam i tu dileme nema. Taman posla da se plašim izazova, zašto bih se plašio? Moje ambicije u fudbalu su vrhunske i ja idem sigurno, korak po korak. Imam bogato igračko i trenersko iskustvo, a reč strah nema mesta u mom vokabularu.

Drulović ujedno i veruje u ekipu koju je oformio Mihajlović.

- Srbija mora da igra dobro i mora da pobeđuje, to je osnova svega, sve ostalo su prazne priče. Imamo selekciju koja je spoj iskustva i mladosti, naši reprezentativci igraju u velikim evropskim klubovima, samim tim poseduju kvalitet. Ja verujem u ovu reprezentaciju i znam da može da ode na Evropsko prvenstvo, gde nam je i mesto. Ovo pričam jer će cilj svakog, ko bude u koži selektora, da odvede Srbiju na evropski sajam fudbala u Francuskoj - rekao je Drulović.

U svojoj trenerskoj karijeri, Drulović je vodio Turizense ( od 2006. do 2007.), Banat (2008.), Dravu (2008-2009.), Prvi avgust, Angolu (2010-2011). Selektor omladinaca je od 2012. godine.

Na kraju, neki su licitirali i stranca, a među prvim kadidatima je i Nemac Feliks Magat.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio najbolje rešenje za novog selektora?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Le

    20. novembar 2013 | 08:22

    Najbolje resenje je da reprezentacija ne igra fudbal vise.

  • Miroslav

    20. novembar 2013 | 08:06

    Ljubinko Drulović ima rezultat kao niko.

  • Dragan

    20. novembar 2013 | 11:57

    A Radomir Antic ? Jedini covek koji je mogao od nas da napravi nesto , vi ste ga smenili posle godinu dana , a covek je za tu godinu stigo do sveckog prvenstva bio prvi u grupi ispred francuske i pobedio nemce.... kukajte ponovo i molite coveka da dodje da nas vadi iz go...na

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA